+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 10 órán át tekertek
2023. augusztus 7. hétfő 15:35 - Keszthely
10 órán át tekertek
Spinning kerékpárokon tekertek 10 órán át a Balaton-parton a sportolók. Ismét megszervezték a nagy sikernek örvendő Spinpa maratont, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek csapatok. A cél az volt, hogy a lehető legtöbb kilométert gyűjtsék össze, a program azonban jó találkozási lehetőséget is biztosított.

Szombaton délben rajtolt el a nem mindennapi kihívás. Az első órában még mosollyal az arcukon tekerték a kerékpárokat a résztvevők. A maratonnak az időjárás is kedvezett, a szokatlanul hűvös időben könnyebb dolguk volt a sportolóknak. A versenyre a vegyes csapatok mellett egy lánycsapat is nevezett.          

„Mi Tiszakécskéről jöttünk. Már nem az első, hanem a kilencedik vagy a tízedik alkalommal jöttünk el. Nagyon jól érezzük magunkat, amikor csak tehetjük, mindig itt vagyunk. 15 éve egy teremben edzünk mindannyian, így verbuválódott össze lényegében a csapatunk.” - mondta egy versenyző, Zana-Káin Anett.

A legtöbb csapat az elején próbált komolyabb tempót diktálni, hogy minél több kilométert összegyűjtsenek. A tagok folyamatosan váltották egymást a kerékpárokon, majd 48 percenként rövid szünetet tartottak, és biciklit cseréltek. Volt olyan hévízi egyesület, amely két csapatot állított ki.

„Nekem az a fő célom ezzel a versenyre készüléssel, hogy nyáron kevésbé járnak az emberek edzeni, és így tudom őket motiválni arra, hogy gyertek, edzünk, készüljünk fel erre a versenyre. Jó hangulat van, szól a zene, szóval izgatottan vártuk. Közösség, csapatépítő programnak is teljesen jó.” - tette hozzá egy másik versenyző, Torsa Dániel.

.: Szakemberek szerint a spinning az egyik legjobb cardio edzés. Intenzitástól függően akár 7-800 kalóriát is el lehet égetni egy óra alatt. Emellett jó hatással van a keringésre, és fokozza a tüdő kapacitását is. A versenyhelyzet pedig jó adrenalinlöketet ad, nem mellesleg erősíti a csapatszellemet.

„Ez egy régi történet, 15 évvel ezelőtt még a VÜZ Kft.-től megkeresett a Klingl Gyuri, és akkor találtuk ki ezt az ötletet, hogy csináljunk a strandon egy versenyt, hogy kicsit publikáljuk a sportot, a mozgást. Akkor pattant ki ez az ötlet közösen a fejünkből, hogy a spinning kerékpárokra teszünk kilométerórát, 10 órát tekerünk, és a 10. óra végén megnézzük, hogy melyik csapat hány kilométert tekert le, és aki a legtöbbet, természetesen az a nyertes.” - tájékoztatott Marton Zsolt, a Spinpa maraton szervezője.

Az idei Spinpa maratonra 12 csapat nevezett. A 10 óra alatt minden csapat legalább 250 kilométert tekert. A versenyt a Mazsola nyerte 350 kilométerrel.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus