Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 24 órán át játszottak
2024. szep. 3. kedd | Várvölgy
24 órán át játszottak
Széles körben ismert és kevésbé ismert játékok kerültek elő Várvölgyön a hétvégén. A településen harmadik alkalommal szerveztek 24 órás társasjáték maratont, amelybe családok, baráti társaságok is bekapcsolódhattak. Az esemény célja évek óta változatlan: megszólítani a fiatalokat és programot kínálni nekik.

A legkisebbek és a felnőttek is megtalálták a számukra ideális játékot a maratonon. A szervezők igyekeztek minél szélesebb palettát felvonultatni. Természetesen azokat is várták, akik kevésbé ismerik a játékokat, hiszen szívesen segítettek a szabályok megismerésében. Sokan gyerekekkel, mások barátokkal vettek részt a programon.           

„Nagyon szeretem ezt a programot, és örülök, hogy legalább évente egyszer megszervezik a fiúk. Azért is nagyon jó szerintem, mert társasági esemény, tehát olyanok is tudnak találkozni, akik ritkábban találkoznak, illetve szerintem a társas mindig összehozza az embereket. Mindig szoktunk – főleg az elején a társas maratonnak – olyan játékokat játszani, amik inkább behozzák az embereket, jobban meg lehet egymást ismerni.” - mondta egy résztvevő, Bölcskey Lucia.

A társasozás ma is népszerű szórakozás. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is, hiszen egyre több olyan játékot dobnak piacra, amelyekkel elsősorban a felnőtt generációt célozzák meg. Nem csupán egy-egy családi program kelléke lehet egy jó társas, egy baráti összejövetelt is fel tud dobni. A kisebbeknek pedig jó időtöltés a szülőkkel közös játék.

„A társas maratonra minden évben le szoktunk jönni, főleg a gyerekek miatt is. Amíg heti rendszerességgel volt tartva a Társas Terasz, akkor is, ahogy időnk engedte, mindig le szoktunk látogatni. Nagyon jó időtöltésnek tartom, pláne a gyerekek szempontjából.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Pelikán Tamás.

A maraton ötlete három évvel ezelőtt merült fel társasjátékot kedvelő fiatalok körében. Korábban Társas Terasz néven működött egy klub heti rendszerességgel, ez nagy népszerűségnek örvendett. Ennek mentén hívták életre a mostani rendezvényt, amelynek keretében 24 órán keresztül várták az érdeklődőket. A maratonra az idén is sokan érkeztek, még éjszaka is játszottak a résztvevők.

„Volt egy Társas Terasz nevű rendezvény, ami minden pénteken este várta a fiatalokat és időseket egyaránt, hogy társasjátékozzunk, és innen jött ennek a társasjáték kedvelő csapatnak az ötlete, hogy mi lenne, hogyha egyszer 24 órán keresztül tartanánk egy ilyen programot. Ennek maga  a célja az, hogy különböző, ritkább társasjátékokkal megkedveltetni vagy megismertetni a közönséget, valamint felhívni a figyelmet arra, hogy a társasjátékozás nem csak a gyerekek számára lehet megfelelő hobbi, hanem bárkinek.” - tájékoztatott a program szervezője, Pelikán Péter.

A társasjáték maratonon pénteken este 7 órától szombaton este 7 óráig várták az érdeklődőket. A résztvevők több tucat játékot kipróbálhattak, közben ismerkedhettek, beszélgethettek egymással.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

| 2023. aug. 23. szerda 18:02 | Várvölgy
A program célja, hogy növeljék a személyes találkozásokkal járó kikapcsolódási lehetőségeket.
| 2023. jún. 6. kedd 16:07 | Gyenesdiás
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
| 2022. feb. 22. kedd 15:27 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyi Művelődési Ház első ízben csatlakozott a házasság hetéhez.
| 2022. jan. 26. szerda 16:41 | Keszthely
A Goldmark nagytermében szombatonként gyűlnek össze az érdeklődők, a klub 100 tagot számlál.
| 2019. máj. 29. szerda 19:18 | Keszthely
A Digitális Témahét 3D nyomtatóért zajló pályázatában a Közgazdasági Szakgimnázium is részt vesz.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Hittel,lélekkel
06:40
Konyhashow
07:00
Híradó
07:15
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:35
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.