+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kalózban is a legjobb
2023. augusztus 4. péntek 18:18 - Keszthely
Kalózban is a legjobb
Tovább gyarapította magyar bajnoki címeit Sallai Gábor. A keszthelyi vitorlázó ezúttal a kalóz hajóosztályban állhatott a dobogó legfelső fokára. A tradicionális hajóosztály sokak által kedvelt, többen ezen kezdték el pályafutásukat. Azt mondják, aki tud és szeret vitorlázni, előbb-utóbb visszatér ehhez a kishajóhoz.

Július 26. és 30. között rendezték a kalóz nyílt ob-t. Két cseh hajóssal nemzetközi volt a verseny. Sallai Gábor korábban bronzérmes is volt az osztályban, negyedik próbálkozásra sikerült társával, Pay'r Annával diadalmaskodni.

Büszkén mutatta keszthelyi egyesületének kikötőjében Gábor a bajnoki serleget. A vándortrófea egyidős vele, 1978 óta jár kézről kézre a kupa. Más hajóosztályokban többszörös bajnok már a keszthelyi vitorlázó. 

„Mostanában nem nyertem, nyertünk magyar bajnokságot, úgyhogy ez most így értékes volt. igazából nem nagyon tudtam olyan versenyeken elindulni, ahol lett volna jó esélyünk. Itt most fel tudtunk erre jobban készülni. Azt hiszem, hogy kicsit taktikusabban versenyeztünk, mint a többiek és próbáltunk igazán keveset hibázni. Azt hiszem, hogy ez volt a kulcs, hogy tudtunk nyerni” - nyilatkozta Sallai. 

A kalóz a legrégebbi aktív kishajós osztály a Balatonon. 1941-ben már versenyeztek vele a magyar tengeren. Nem túl gyors, inkább taktikus osztály. A mai mezőnyben sok olyan hajós van, akik nagyhajókról visszatérve, vagy azok mellett bontanak vitorlát ebben az osztályban.

Vass Ádám, a Magyar Kalóz Osztályszövetség elnöke: „Jó példa erre egyébként éppen az idei bajnokunk, Sallai Gabó, aki nagyon sok hajóosztályban megfordult, nagyon közel járt 470-ben ahhoz, hogy olimpián vegyen részt. Emellett az egyik alap tagja a katamarános mezőny egyik komoly képviselőjének a Team Kaálinak és mégis ott van velünk a kalózban.”

Szülőhazája, Németország után nálunk van a legnépesebb mezőnye a kalóznak. Az országos bajnokságon 40 hajó indult. Sallai Gáborék természetesen címvédésre készülnek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
 
Cserta Gábor/Balatoni Yacht Club
 
Cserta Gábor/Balatoni Yacht Club
 
Cserta Gábor/Balatoni Yacht Club
 
Cserta Gábor/Balatoni Yacht Club
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus