Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Nagyot ment Bogi, Lisa és Szamuráj Jack is
2023. júl. 18. kedd | Keszthely
Nagyot ment Bogi, Lisa és Szamuráj Jack is
Kiváló eredményekkel zárták a Kékszalagot a keszthelyiek. Abszolútban három hajó is a legjobb 16 között végzett, kategóriáikban pedig dobogóra is állhattak. A nyugati medence földrajzi hátránya ellenére is kitartóak az itteni hajósok. Jövőre mindenkinek meg van a terve, hogyan lehet még jobb eredményt elérni.

Az idei Kékszalag a tavalyi befutóval kezdődött a HUN3Bogi legénységének. Egész télen hajót építettek, saját elgondolás alapján egy meglévő platformra építettek árbócot, vitorlázatot. Nehéz utat jártak be, sok technikai probléma nehezítette a csapat dolgát, de megugrották a kihívásokat.

Büki Gábor kormányos: „Régi, több éves tapasztalatainkat felhasználva úgy gondolom, hogy sikerült derekasan helytállni. Számokban egy 7. hely lett a vége a Kékszalagnak, de az 5. hely volt a reális, amit megszereztünk. Sajnos a befutó előtt egy kilométerrel egy technikai hiba miatt két hajót meg kellett néznünk, ahogy elvitorláznak mellettünk a befutóba, de azért az élmény az hatalmas.”

Nagy tervekkel készülnek a jövő szezonra. Most nem szedik szét a hajót. Sok edzéssel megpróbálják minden gyerekbetegségét kitapasztalni idén, hogy jövőre a legnagyobb felkészültséggel bontsanak vitorlát.

A Keszthelyi Yachtkikötő másik hajója, a Lisa is jól szerepelt. 10 óra 42 perc alatt értek körbe. A csapat élvezte a versenyt. A hagyományos egytestű kategóriát megnyerték, az abszolút egytestűek között pedig másodiakk lettek. 

„Nekünk a cél a hagyományos egytestű, azok a tőkesúlyos, egytestű hajók, amik kiállják ezt a 90 fokos döntéspróbát, azok számítanak ebbe a kategóriába. Nekünk ott a cél az első hely megszerzése. Az hogy a nyílt kategóriában is ilyen jó eredményt értünk el, az már csak hab volt a tortán” - mondta Nagy Dániel, a Lisa kormányosa. 

A parton várja a jobb szelet a Szamuráj Jack. Legénységével együtt megérdemli a pihenőt. A Kékszalagon a vártánál is jobb eredményt értek el. Takács Péter kormányzásával második lett kategóriájában a Keszthelyi Yacht Club színeiben induló hajó.

Hancs Imre, a Szamuráj Jack tulajdonosa: „Mindig azt mondták, hogy ez egy könnyűszeles hajó. Most bebizonyítottuk, hogy nem. Kifejezetten nagy szélben a szél erejét sebességre tudtuk váltani. A rajt után azonnal elfoglaltuk az előkelő második, harmadik helyet és azt tartottuk a célig, abszolútban, az egytestűek között.”

A hajón van még mit fejleszteni és sok edzés is vár a legénységre, melynek gerincét keszthelyi vitorlázók adják. A csapat motiváció az itt pallérozódó fiataloknak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Címvédés volt a Kékszalagon. Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. tókerülő versenyen.
| 2021. júl. 23. péntek 17:25 | Balatonfüred
A hajrában az időrekordot tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty és a címvédő RSM küzdött, végül győzött.
| 2021. júl. 21. szerda 17:13 | Balaton
A Balaton legnagyobb vitorlásversenyére több mint 600 hajót várnak.
| 2020. máj. 28. csütörtök 15:47 | Keszthely
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
| 2020. már. 3. kedd 17:12 | Balaton
Idén korábban rendezik meg Európa legnagyobb tókerülő versenyét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.