+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagyot ment Bogi, Lisa és Szamuráj Jack is
2023. július 18. kedd 17:27 - Keszthely
Nagyot ment Bogi, Lisa és Szamuráj Jack is
Kiváló eredményekkel zárták a Kékszalagot a keszthelyiek. Abszolútban három hajó is a legjobb 16 között végzett, kategóriáikban pedig dobogóra is állhattak. A nyugati medence földrajzi hátránya ellenére is kitartóak az itteni hajósok. Jövőre mindenkinek meg van a terve, hogyan lehet még jobb eredményt elérni.

Az idei Kékszalag a tavalyi befutóval kezdődött a HUN3Bogi legénységének. Egész télen hajót építettek, saját elgondolás alapján egy meglévő platformra építettek árbócot, vitorlázatot. Nehéz utat jártak be, sok technikai probléma nehezítette a csapat dolgát, de megugrották a kihívásokat.

Büki Gábor kormányos: „Régi, több éves tapasztalatainkat felhasználva úgy gondolom, hogy sikerült derekasan helytállni. Számokban egy 7. hely lett a vége a Kékszalagnak, de az 5. hely volt a reális, amit megszereztünk. Sajnos a befutó előtt egy kilométerrel egy technikai hiba miatt két hajót meg kellett néznünk, ahogy elvitorláznak mellettünk a befutóba, de azért az élmény az hatalmas.”

Nagy tervekkel készülnek a jövő szezonra. Most nem szedik szét a hajót. Sok edzéssel megpróbálják minden gyerekbetegségét kitapasztalni idén, hogy jövőre a legnagyobb felkészültséggel bontsanak vitorlát.

A Keszthelyi Yachtkikötő másik hajója, a Lisa is jól szerepelt. 10 óra 42 perc alatt értek körbe. A csapat élvezte a versenyt. A hagyományos egytestű kategóriát megnyerték, az abszolút egytestűek között pedig másodiakk lettek. 

„Nekünk a cél a hagyományos egytestű, azok a tőkesúlyos, egytestű hajók, amik kiállják ezt a 90 fokos döntéspróbát, azok számítanak ebbe a kategóriába. Nekünk ott a cél az első hely megszerzése. Az hogy a nyílt kategóriában is ilyen jó eredményt értünk el, az már csak hab volt a tortán” - mondta Nagy Dániel, a Lisa kormányosa. 

A parton várja a jobb szelet a Szamuráj Jack. Legénységével együtt megérdemli a pihenőt. A Kékszalagon a vártánál is jobb eredményt értek el. Takács Péter kormányzásával második lett kategóriájában a Keszthelyi Yacht Club színeiben induló hajó.

Hancs Imre, a Szamuráj Jack tulajdonosa: „Mindig azt mondták, hogy ez egy könnyűszeles hajó. Most bebizonyítottuk, hogy nem. Kifejezetten nagy szélben a szél erejét sebességre tudtuk váltani. A rajt után azonnal elfoglaltuk az előkelő második, harmadik helyet és azt tartottuk a célig, abszolútban, az egytestűek között.”

A hajón van még mit fejleszteni és sok edzés is vár a legénységre, melynek gerincét keszthelyi vitorlázók adják. A csapat motiváció az itt pallérozódó fiataloknak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus