+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sürgeti a város a Helikon park kivitelezőjét
2023. július 13. csütörtök 17:22 - Keszthely
Sürgeti a város a Helikon park kivitelezőjét
A Helikon parkról, a tanuszodáról és a helyi építési szabályzatról is tárgyalt csütörtöki ülésén a keszthelyi képviselő-testület. 24 napirend került a grémium elé. A városvezetés sürgeti a kivitelezőt a Helikon parknál, e mellett plusz forrást is kell biztosítani a projekthez.

A Csik Ferenc Tanuszodával energetikai projektre pályázhat a város nettó 47 millió forint összeg erejéig. Ez egy új lehetőség, a szakminisztérium javasolta a pályázatot az itt sikeresen zajló úszóprogramokra és az eredményes üzemeltetésre való tekintettel. Olcsóbban és hatékonyabban lehet majd működtetni az uszodát. Erről tárgyalt sürgősséggel a testület.

Az Életfa Óvoda és Bölcsőde integrált intézmény vezetőjének Németh Ildikó Katalint választotta meg a testület. A megbízatás öt évre szól.A Helyi Építési Szabályzat módosításáról is döntöttek. Az állami főépítész határozata szerint garázst kellene biztosítani minden új lakáshoz.  

Manninger Jenő polgármester: „Mi kezdeményezzük ennek a módosítását. A tapasztalatok alapján ez megnehezíti a belváros felújítását, azt szeretnénk hogy a garázs ne legyen előírás majd a jövőben, hanem a garázs helyett elegendő legyen bizonyos feltételekkel a parkoló biztosítása. Ez a város több területén is érvényes lenne. Én azt gondolom, hogy a garázssorok sem feltétlenül esztétikusak és a mai megváltozott környezetben pedig rendkívül drágák. Megnehezíti egy-egy lakásépítést egy-egy garázsnak a kötelezőként való előírása, de parkolókat természetesen majd biztosítani kell.”

A Helikon parkkal kapcsolatban a polgármester elmondta, a kivitelező nem a megfelelő ütemben végzi a munkáját, ezért többször felszólította őt a városvezetés. Az akadályoztatása részben indokolt: az egykori aszfaltpálya alatti hulladékot megvizsgálva kiderült, hogy veszélyes hulladéknak minősül az ottani fekete és vörös salak. Ennek eltávolításához soron kívül biztosított összeget a testület. 

„Pályázunk az irányító hatóságnál, hogy ezt szintén uniós pénzből lehessen fedezni, ne a város költségvetéséből. Így is egy jelentős probléma. Ez néhány héttel késlelteti a munkákat, de azon vagyunk, hogy addig is a többi munkát végezzék a Helikon parkban. Nekünk érdekünk és mindent megteszünk, de sajnos a vállalkozón is múlik, hogy minél gyorsabban kéne dolgozni” - tette hozzá Manninger Jenő. 

Napirenden kívül a polgármester összegezte, hogy egy sikeres KeszthelyFesten van túl a város, amit az egyik országos televízió a Nyugat-Balaton eddigi legnagyobb fesztiváljának nevezett. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus