+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 452 ezer forintot gyűjtöttek
2023. július 11. kedd 16:59 - Gyenesdiás
452 ezer forintot gyűjtöttek
Csoporttalálkozót szervezett az Egész évben adni jó Alapítvány. Pusztai Melinda, egy Gyenesdiáson élő kétgyermekes anyuka 14 éve segít rászoruló családokat, intézményeket. Az erre a célra létrehozott Facebook-csoport mellett már alapítvány is működik. 41 rászoruló család tudott eljönni szombaton a Nagymezőre.

Nem csak a poharat, a kockákat és a kártyát, hanem a közönséget is elvarázsolta a bűvész. Ő is egyike volt azoknak a segítőknek, akik eljöttek Gyenesdiásra az Egész évben adni jó Alapítvány, vagyis Pusztai Melinda hívására. Adományozottak és adományozók együtt vettek részt a Facebook-csoport második találkozóján.Sebestyénék a Komárom-Esztergom vármegyei Tardosról érkeztek. A kétgyermekes családot nem csak adományokkal, jó szóval is támogatta Pusztai Melinda. Nagy öröm nekik, hogy eljöhettek Gyenesdiásra.

„Egy hölgy által, ő is itt van a rendezvényen, ő mutatta be nekem Melindát, mert nagyon nagy bajban voltunk. Kb. egy éve, azóta segít, nézi a gondolatainkat, mikor, mit kéne nekünk segíteni” - nyilatkozta Sebestyénné Tóth Gyöngyi. 

Ugráló, ládavasút,  lángos, fagyi, kisautó és minden élmény ingyen volt a rászoruló családoknak. A támogatók pedig a becsületkasszákkal segíthették az adományozottakat. A helyi háziorvos főzte a babgulyást, de az ízőrzők is kivonultak. A térségben élő németajkúak egy csoportja is a program mellé állt. 

„Mi, akik Németországban éltünk – 35 évig éltem kinn – el se tudjuk képzelni, hogy mi a szegénység, el se tudjuk képzelni, hogy milyen nehéz az, amikor valaki olyan állapotba kerül, hogy senki nem tudja segíteni. Ez az egyik oldala, a másik pedig hogy a Melindával nagyon sokszor elbeszélgettem és őszintén mondva csodálom azt, ahogy ő egyedül, segítséggel persze küzdött, hogy ezt az alapítványt felépítse” - mondta a találkozón Kanter-Kissenberth Margit.  

A program bevételét a tavalyihoz hasonlóan most is az iskola-, óvodakezdésre ajánlja fel az alapítvány. A találkozót azonban nem csak a pénzért szervezték meg, hanem hogy mindenkinek legyen egy csodálatos, élményekkel teli napja.

Pusztai Melinda szervező, az Egész évben adni jó Alapítvány kuratóriumi elnöke:  „Nehéz dolog ez, mert sokan mondják, hogy voltam én is ebben a helyzetben. Mindenkinek a saját nehéz helyzete a legnehezebb. Igen. Én is voltam olyan helyzetben, amikor nem volt mit az asztalra tegyek és tudom milyen az, mikor valaki odajön, megfogja a kezemet, de nem megalázó. Én ezt ugyanígy próbálom átadni, hogy nem megalázóan, hanem megfogom mindenkinek a kezét. Én ezt tudom nyújtani, és aki él vele, azt felállítom, aki nem az sajnos…nem mindenkit lehet felállítani.”

Minden várakozást felülmúlva, 452 ezer forint gyűlt össze a találkozón. Jövőre még több résztvevővel és még több programmal szeretnék megrendezni a találkozót. Aki segíteni szeretne, addig is megteheti. Januártól júliusig mindent fogadnak, ami a családokon, intézményeken segít. Augusztusban csak az iskolai-óvodai kezdéshez tudják fogadni a felajánlásokat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus