+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új fejlesztések valósultak meg Zalaszántón
2023. július 3. hétfő 14:13 - Zalaszántó
Új fejlesztések valósultak meg Zalaszántón
Minibölcsődét és tornaszobát avattak Zalaszántón. A településnek már régi vágya volt, hogy bővíthessék a nevelési intézményt. A fejlesztések önerőből és jelentős kormánytámogatásából valósultak meg.

A kicsik otthonosan érezték magukat a minibölcsiben a bejáráson, minden játék érdekelte őket. Kirakósok, plüssök, játékkonyha és egyéb készségfejlesztők várják a csöppségeket szeptembertől. A településen magas a gyermeklétszám. A zalaszántóiak mellett Vindornyafokról, Karmacsról és Nagygörbőről is járnak ide óvodába, iskolába. Eddig 16-an igényelték a bölcsődei szolgáltatást. A beruházás most fejeződött be. A másik fejlesztés a tornaszoba, ahol még megfelelőbb körülmények között mozoghatnak, tornázhatnak a gyerekek. Ezzel egy régi álom vált valóra.

„A Magyar falu programban építettük meg a kis tornaszobát az óvodai férőhelybővítések miatt. Ez több mint 35 millió forintba került. Emellett ugye egy minibölcsődét hoztunk létre, amelyik tágas termekkel rendelkezik és ennek az összköltségvetése pedig a 130 millió forintot haladta meg. Az egyiket a Magyar falu program, a másikat pedig a belügyminisztériumi pályázat alapján az önkormányzat kiegészíti.” - mondta el Dézsi Attila polgármester.

Az intézmény átadóján Nagy Bálint országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a magyar vidék csak úgy tud fejlődni, ha a településvezetők tisztában vannak azzal, hogy milyen fejlesztésekre van szükségük. Zalaszántó is jó példa arra, hogy felismerték, hogy a gyermekek nevelésének biztosítása elengedhetetlen. Kiemelte azt is, hogy a Zala 02-es választókerületben egy Zalaszántó méretnyi településsel bővült a lakosság létszáma az elmúlt években.

„Ami ettől még fontosabb, hogy valóban mutatja azt a szándékot, illetve azt a célt, hogyha a szándék megvan, a forrás megvan, a helyi tudás és akarat és munka megvan, akkor valóban rövid időn belül el tudjuk érni azt a célt, ami a Magyar Kormánynak célja. Hogy a vidéken élő embereknek jövőképet tudjon biztosítani, a vidéken élő fiataloknak tudjon egy olyan perspektívát nyújtani, ami a vidék megtartó erejét és megtartó képességét tudja még tovább segíteni. Úgyhogy ehhez köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, hiszen ez önök nélkül nem működne.”

Az átadón ünnepelték a Kópékuckó Óvoda fennállásának 60. évfordulóját is. A programra meghívták az egykori dolgozókat és óvodásokat akiknek műsort adtak a jelenlegi ovisok.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Új kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Balatoni Múzeumban.
 
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
 
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
 
Az érdeklődő szülők hamarosan tájékoztatást kapnak az óvodai jelentkezés lehetséges módjáról.
 
A csaknem 900 oldalas alkotás 252 év helyi sportsikereiét tartalmazza 28 sportágban.
 
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus