+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kerékpározás és közösségépítés
2023. június 30. péntek 15:18 - Keszthely
Kerékpározás és közösségépítés
Több mint 30-an vettek részt a Pelso Társaság hagyományos kerékpártúráján. Az érdeklődők az idén is Keszthelyről indultak, és a Kis-Balatonig tekertek, hat állomás érintésével. A program a kezdetektől népszerű, nem csak a térség népszerűsítése a cél, hanem a baráti együttlét is.

A keszthelyi Polgármesteri Hivatal előtt készülődtek az útra a kerékpárosok. Többen már a kezdetektől résztvevői az eseménynek, mások később csatlakoztak. Abban mindannyian egyetértettek, hogy ez egy jó hangulatú társaság, amelynek érdemes a tagjának lenni. 

„Ez a túra nagyon kellemes, már az út vezetésénél fogva is egy kellemes túra. Azon kívül, ahogy a rómaiak szokták mondani, similis simili gaude, hasonló a hasonlónak örül alapján, én is beléptem ebbe a társaságba. Ez egy rendkívül kellemes társaság, ahol nagyon szívesen töltöm el a szabadidőmet.” - mondta egy résztvevő, Pintér Tamás.

A túrázók a sétálóutca felé vették az irányt. Ezen végigtekertek, majd ráfordultak a Georgikon utcára. A kerékpárosok komoly tempót diktáltak, pár perc alatt érkeztek meg a hévízi elágazáshoz. A résztvevők folyamatosan figyelték és bevárták egymást, így senki nem maradt el a csapattól. Az út során több helyszínen is megálltak.

„32-en vagyunk pillanatnyilag Keszthelynél, de Hévíznél még csatlakoznak hozzánk, sőt, Alsópáhokon is csatlakoznak. Terv szerint 35-38-an leszünk. A cél: együtt legyen a csapat. A cél az, hogy a térség meghatározó embereinek egy jelentős csapata egy napot együtt töltsön, beszélgessen, jól érezze magát, és élvezzük ezt a környéket.” - tájékoztatott Horváth Imre, a Pelso Társaság elnöke.

A résztvevők az Új köztemető melletti kerékpárúton folytatták a tekerést. A bringásoknak az időjárás is kedvezett, kellemes melegben, napsütésben élvezhették a programot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus