+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubilált a Gondviselés Háza
2023. június 28. szerda 16:13 - Keszthely
Jubilált a Gondviselés Háza
15 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza. Az intézmény jó hangulatú kerti partival ünnepelte a jubileumot. Az eseményre meghívták Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját, és a nyugat-dunántúli régió vezetőit és munkatársait is. A rendezvényen műsort adtak az ellátottak.

Számos foglalkozáson vehetnek részt a hétköznapokban a Gondviselés Háza ellátottjai. Ezeken nem csak jól szórakoznak, hanem a fejlesztésüket is szolgálja. Az intézmény 2008-ban nyitotta meg kapuit. Azóta nagyon sokan töltötték itt a mindennapjaikat, és egy igazi, jó csapat kovácsolódott össze.         

„Egyik fiatalunk a mai nap – képzeljék el, 40 éves Zsitrai Diána. Meg programokat tartunk Tóth Adéllal és az Abronczi Anikóval, meg a Fentős Judittal, meg a Németh Valival.” - mondta az egyik ellátott, Nuznek András.

Az intézmény létrejöttét azok a szülők kezdeményezték, akiknek enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékos, illetve mozgássérült gyermekeik elvégezték az iskolát, és nem volt megoldott a nappali felügyeletük. A Gondviselés Házát gyorsan felkarolta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, és ma is az egyesület égisze alatt működik.          

„Ezek az emberek ki tudják fejezni azt, hogy szükségük van ránk. Azt hiszem, hogy ez a legeslegnagyobb dolog, jó lenne, ha ezt a társadalom is megtanulná, ezt a nagyon nagy igazságot, hogy szükségünk van egymásra. Ha ez működik, akkor a társadalom is egészségesebb lesz, és akkor nem a gondok, a bajok, a betegségek lesznek a legfontosabbak, hanem valóban az, hogy egymásnak milyen ajándék lehetünk.” - emelte ki Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület elnöke.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legfontosabb célkitűzése, hogy segítse az elesetteket és a rászorulókat. Ezért is fontosak az ilyen intézmények, amelyek nem csak az ellátottak, hanem szüleik életét is megkönnyítik. Kiemelt szerepet kapnak azok az emberek is, akik ezeken a munkahelyeken dolgoznak.    

„Alkalmat adunk arra, hogy a felebaráti szeretetet éreztessék velük a munkatársaink. Büszkék vagyunk rájuk, a munkatársainkra, akik nem csak Keszthelyen tevékenykednek. AZ, hogy Keszthelyen is van, ez különösen nagy érték számunkra. Nagy öröm, hogy ilyen kiváló alapítói, működtetői és dolgozói vannak ennek az intézménynek.” - tájékoztatott Szalai Ferenc, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiójának vezetője.

Az ellátottak műsorral készültek a jubileumra. Az előadást Tóth Adél meseterapeuta segítségével állították össze, aki több mint 3 éve foglalkozik a fiatalokkal. A 15 év alatt nagyon sokat fejlődött az intézmény, ebből az ellátottak és a szülők is profitálnak.

„15 évvel ezelőtt ez egy hiánypótlást tett lehetővé. Az iskolát befejező ellátottaknak jött létre a napközi otthon. A szülők közreműködésével 15 éve egy szakmai munka indult el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásában először fogyatékos napközivel, aztán bővült támogató szolgálattal, majd 2021-ben fejlesztő foglalkoztatás szakfeladatunk is lett.” - tette hozzá Dr. Máté Szilvia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának intézményvezetője.

A jubileum jó alkalmat adott a kötetlen beszélgetésre, közös együttlétre is. A meghívott vendégek, a szülők és a dolgozók is megoszthatták egymással a tapasztalataikat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus