+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerűek Keszthely Város Tortái
2023. június 22. csütörtök 16:41 - Keszthely, Hévíz
Népszerűek Keszthely Város Tortái
Népszerűek Keszthely Város Tortái. A finomságokat szakmai zsűri választotta ki, mindkettő a hévízi Mozart Cukrászda kreációja, melyek a Város Napja óta kóstolhatóak meg. Stábunk a cukrászdában járt, ahol a készítés rejtelmeibe leshetett be.

Fehércsokis mousse kerül aglutén- és cukormentes, pisztáciás piskótára. Erre egy áfonya mousse-t, valamint áfonyazselét és cukormentes fehércsokoládét helyeznek. A Minek nevezzelek? fantázianevet Petőfi Sándor, feleségéhez, Szendrey Júliához írt költeménye ihlette. Rosta Sándor célja az volt, hogy egy gyengéd, harmonikus, nőies ízvilágot teremtsen. A Főúri varázslat ezzel szemben a férfias karaktert erősíti. A kakaós mandulaliszttel készült piskótában törtmandula-ropogós található. Ezen csoki- és gesztenye mousse, valamint vörösboros áfonyazselé van csokoládé ganache borítással.

„Rengeteg minden inspirál, igazából én olyan vagyok, hogy képek alapján elindulok. Így keresem a számomra megfelelő ízt. És akkor ránézek az adott tortára és abból így jönnek a fantáziák, hogy milyen íze lehet, mik kötik össze és így alakul ki bennem egy teljes összkép és akkor próbálgatom az ízeket így összeharmonizálni.”

A Keszthely Város Tortája pályázatot harmadik alkalommal hirdették meg Zala vármegyei cukrászdák részére. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen minden évben kreatívabb és merészebb ízvilággal neveznek a készítők. A győztes sütemények Keszthely hírnevét is emelik, sokan keresik ezeket az édességeket az Ország Tortájához hasonlóan. A hévízi cukrászda tavaly is sikeresen pályázott, akkor a reformtorta kategóriában nyertek. Pozitív visszajelzésként élik meg, hogy ebben az évben mindkét kategóriában az ő édességüket választották a legjobbnak. A zsűri mellett a vendégek tetszését is elnyerték a finomságok.

„Főleg örülnek annak is, hogy van egy olyan tortánk, ami glutén- és cukormentes. Amit még persze fogunk javítani, hogy esetleg még jobb legyen, még professzionálisabbá tegyük a tejmentességét, egyelőre az még folyamatban van. A másikat azért is imádják, meg benne van a gesztenye, száraz vörösbor van benne, áfonya ezzel együtt, csokoládémousse, stiftelt mandula. Tényleg nagyon jók a visszajelzések. Van olyan vendég, aki ma eszik mondjuk kétszer kettőt, holnap meg visszajön, hogy akkor szeretné elvinni haza és akkor csomagoljuk.” - osztotta meg Prosztovicsné Pópity Tímea tulajdonos.

A Keszthely Város Tortája címet egy évig birtokolhatják a nyertesek, akik bíznak abban, hogy jövőre is sikeresek lesznek a megmérettetésen. A süteményeket nemcsak a készítőknél, hanem keszthelyi vendéglátóhelyeken is meg lehet kóstolni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus