Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gránátot dobtak és csúzlival is lőttek
2023. jún. 15. csütörtök | Gyenesdiás
Gránátot dobtak és csúzlival is lőttek
Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. Négy társegyesületet hívtak meg. A harmadik alkalommal megrendezett program célja a jó hangulatú, vidám együttlét. A játék öröméért valósítják meg az ilyen vetélkedőket. Az eseményen ebéddel is várták a vendégeket.

A lőfegyverek széles skáláján tehették próbára tudásukat a versenyzők. A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub a BEFAG gyenesdiási lőterére várta a meghívott csapatokat. Az egyesületek rendszeresen vendégeskednek egymásnál, a zalaiaknak különösen jó kapcsolata van egymással.

„Ők is részt vettek a mi általunk rendezett lövészversenyen, tekeversenyre is el szoktak jönni, mi is elmegyünk Zalaegerszegre minden évben az ősszel megrendezett haditornára. Nagyon szoros a kapcsolatunk és így jó együttműködése van a három honvéd egyesületnek” - nyilatkozta Móritz István, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület sajtóreferense. 

Zalaegerszegről, Nagykanizsáról és Marcaliból jöttek honvéd nyugdíjas klubok. Katonai múltjuk miatt többek a lövészetben voltak sikeresek, de a gránátdobás is izgalmas feladat volt. A nyugdíjasoknak is teljesíthető, jótékony mozgással járt a program.

Szirmai János, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnöke: „A haszna az, hogy együtt vagyunk. Jó időtöltés, barátok vagyunk, ismerjük egymást már nagyon régóta a többi klubbal is. Együtt vagyunk, jó időben, élvezzük a játékot, mert a játék öröméért csináljuk ezt.”

A nyugdíjas klubok minden településen aktív civil életet folytatnak, e mellett ápolják a katonai hagyományokat. Általában jelentős taglétszámmal rendelkeznek. Nagykanizsáról és Zalaegerszegről is két-két csapat jött el. A vármegyeszékhely honvéd klubja évente harminc programot szervez.

„Ezek egy része zenés rendezvény, a másik része játékos rendezvény, vannak turisztikai rendezvények, vannak hegyi túráink és persze vannak hadi tornáink, ahol nem is az ügyesség a lényeg, hanem a részvétel, a baráti kapcsolatok. Nagyon sok ismerőssel találkoztunk itt is és jó velük újra találkozni, mert egyébként a városok közt 40, 50, sőt 100 kilométer is van és jó ilyenkor újra leülni és beszélgetni egy jót velük” - mondta Szabó László, a Zalaegerszegi Honvéd Klub alelnöke. 

A keszthelyiek szintén kettő, míg a marcaliak egy gárdával versengtek. Külön hölgy alakulatok is teljesítették a feladatokat. A szervezőkkel és segítőkkel együtt meghaladta a létszám a hatvan főt. Nyáron sem tétlenek a keszthelyi nyugdíjasok. Pályázati támogatást nyertek, amiből egy kirándulást szerveznek. Most egy újabb pályázatot fognak beadni, hogy biztosítsák a klub stabil működését. Taglétszámuk továbbra is 100 fő körül mozog, mindig vannak jelentkezők, akiket szívesen fogadnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Gyenesdiás
A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub negyedik alkalommal szervezte meg a játékos haditornát.
| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely legnagyobb nyugdíjas közössége az idei esztendőt is aktívan kívánja tölteni.
| 2024. jan. 22. hétfő 14:54 | Keszthely
Festménykiállítással egybekötött verseskötet bemutató délutánt szerveztek a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub
| 2023. okt. 17. kedd 17:11 | Keszthely
Évek óta hagyomány, hogy az idősek világnapja alkalmából összejövetelt szerveznek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.