+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csaknem 500 sportoló a Keszthely Triathlonon
2023. június 12. hétfő 13:46 - Keszthely
Csaknem 500 sportoló a Keszthely Triathlonon
Rajt-cél győzelmet aratott Lehmann Bence a Keszthely Triathlonon. A sportoló kevesebb mint négy óra alatt teljesítette a viadalt. A középtávú országos bajnokságon csaknem 500-an álltak rajthoz, nem csak itthonról, hanem külföldről is érkeztek versenyzők. Az eseményt kilencedik alkalommal szervezték meg a Balaton-parti városban.

A 23 fokos Balatonban rajtoltak el a triatlonisták. A versenyzőknek 1,9 kilométert kellett úszniuk. Sokan neoprén ruhában tették meg a távot, ezt a versenykiírás engedélyezte. A parton rokonok, barátok, ismerősök bíztatták az indulókat, volt aki már több versenyen is szurkolhatott a lányának.

„Már 5-6 éve biztosan versenyzik, nagyon sok triatlon versenyen indult, volt országos bajnok, korosztályos. Reméljük, hogy itt is jó eredményt fog behozni.” - mondta egy szurkoló, Túri Tamás.

Az úszás után a depóba szaladtak a versenyzők. Ezt ezúttal az óriáskerék előtt állították fel. A sportolókra 86,3 kilométeres kerékpározás várt. A versenyzők egészen Szentgyörgyvárig tekertek, majd vissza Keszthelyre, ebből kellett két kört megtenniük. Az útvonalon teljes vagy részleges zár mellett haladhattak.

A leggyorsabb versenyző kicsivel több mint két óra alatt ért vissza a depóba, és kezdhette meg a félmaratont. A pályát ezúttal a Balaton-parton jelölték ki. Lehmann Bence 3 óra 51 perc alatt teljesítette a versenyt, így ő lett az idei bajnok.           

„Nem volt egy könnyű verseny. Nagyon meleg volt a víz, főleg neoprén ruhában, úgyhogy az nem könnyítette meg az úszást. A kerékpáron 57 kilométerig elég jól ment, de ott elfogytak a lábaim, onnantól csak szenvedés volt, úgyhogy láttam, hogy utol fognak érni. Készültem a futásra, és bizakodtam, hogy jól fog menni.” - tájékoztatott Lehmann Bence, a Keszthely Triathlon 2023 győztese.

A verseny ideje alatt, ugyan 25 fok volt, de nagyon párás volt a levegő, ez nem könnyítette meg a sportolók dolgát. Ennek ellenére a csaknem 500 versenyzőből 18-an adták fel a viadalt. A Keszthely Triathlon nem csak egy sportesemény, a turizmus szempontjából is jelentősége van.

„Teljes hétvégére szoktak jönni a versenyzők, főleg a középtávosok. Reggel fél 6-tól depózás van, tehát többnyire ők itt alszanak. El is fáradnak, tehát nem mennek haza verseny után, a nagy része. Külföldi versenyzők is vannak. Az egyik ismerősömmel beszéltem, akinek apartmanja van, mondta, hogy van olyan horvát versenyző nála, aki mindegyik Keszthely Triathlonon volt eddig, de most egy sérülés miatt nem tud elindulni, de eljött megnézni a versenyt.” - emelte ki Viczián Gábor, a KEszthely Triathlon főrendezője.

A nőknél Koronika Judit ért elsőként célba, ő 4 és fél óra alatt teljesítette a versenyt. A középtávú országos bajnokság mellett sprint futamokat is szerveztek.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus