+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Navracsics Tibor miniszterrel tartottak fórumot Zalaapátiban
2023. június 9. péntek 16:48 - Zalaapáti
Navracsics Tibor miniszterrel tartottak fórumot Zalaapátiban
Navracsics Tibor miniszterrel tartottak kulturális és közéleti fórumot Zalaapátiban. A Községházi esték című rendezvényt az 1019-ben alapított zalavári bencés monostor évfordulóján hívták életre. A csütörtöki fórumnak a kereszténység és Európa jövője volt a témája.

Most állítják össze az ország különböző pontjainak fejlesztési terveit. Illetékes miniszterként Navracsics Tibor a helyi vezetőkkel, közösségekkel is konzultál, hogy ők hogy látják a kitörési pontokat. Cél, hogy a tapasztalatokat egy dunántúli, vagy akár országos fejlesztési stratégiává állítsák össze.

„Nem messze van innen egy olyan repülőtér, ami potenciálisan akár nemzetközi utasforgalmat kiszolgáló repülőtér is lehet. Ez egy olyan előny, ami a Dunántúlon is majdnem egyedi, hiszen ilyen felszereltségű és ilyen kapacitású repülőtér nincs a közelben, ugyanakkor a Balaton közelsége és az egyházi emlékek, a vallásos emlékek mind lehetőséget nyújtanak arra, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével a turizmusban lévő potenciált is kiaknázhassák” - nyilatkozta a miniszter. 

Navracsics Tibor az uniós források kapcsán elmondta, hogy most arra várnak, hogy hivatalosan is értékeljék Magyarország vállalásait. A miniszter abban bízik, hogy a nyár folyamán az Európai Bizottság nyugtázza ezeket és akkor végre az uniós források utalása is megtörténik.

Európa jövője címmel előadást és fórumot tartottak. Navracsics Tibor azt mondta, Európa jövőjét egy olyan kulturális közösségben látja, mely megőrzi a nemzeti hagyományokat, a nyelveket. Összegezte: a kontinens jövője a kereszténységben, a kultúrában és a nemzetek együttműködésében van. A fórumnak témája volt Zalaapáti és a térség történelme, vallási értékei is.

„Zalavárnak és a mi térségünknek tulajdonképpen nem csupán ezer éve van a bencésekkel és a magyarokkal, hanem az első ezer éve az pedig a szlávokkal, germánokkal. Tehát nagy értékünk van. Én azt mondom és ezt javaslom a térségben, hogy a nagyon sok értéket adjuk össze és ez az érték legyen az érdekünk és segítsük egymást, hogy ezt ki tudjuk bontakoztatni” - mondta Vincze Tibor polgármester. 

A szakterületén a leghitelesebb személy Navracsics Tibor. Méltatott köszöntőjében Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, akik a háború sújtotta nehéz időkben a közösségek jelentőségét hangsúlyozta: „Azt gondolom, hogy ilyen helyzetben, ilyen időkben még inkább felértékelődik az amúgy is nagyon fontos közösségnek a szerepe és még inkább felértékelődik a hiteles információnak, a hiteles informálódásnak a szerepe, úgyhogy nagyon köszönöm azt Miniszter Úrnak, hogy eljött.”

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus