+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Útlezárások lesznek a Keszthely Triathlon miatt
2023. június 8. csütörtök 18:54 - Keszthely
Útlezárások lesznek a Keszthely Triathlon miatt
Kilencedik alkalommal rendezik meg a Keszthely Triathlont. A versenyre csaknem 900 indulót várnak, nemcsak hazai, hanem külföldi sportolókkal is lehet találkozni szombaton. Az idén változott a futás pályája, de a zavartalan lebonyolítás érdekében ezúttal is teljes vagy részleges útlezárásokra kell számítani városszerte.

Már javában készülnek a szervezők a megmérettetésre. A Balaton Szálló előtt lesz a befutó helyszíne és a versenyközpont. Szőnyegeket fektetnek le, takarítanak, pályát építenek. A Keszthelyi Triathlon egyben középtávú országos bajnokság is, így fontos, hogy minden a szabályoknak megfelelően és professzionálisan legyen előkészítve. Az idén egynapos lesz a triatlon és sprint futamot is rendeznek.

A verseny ezúttal is a Városi Strandon kezdődik, a sportolóknak 1,9 kilométert kell úszniuk a várhatóan 20 fokos Balatonban. Ezt követően száguldanak a depóba, ami ismét a Zenepavilon előtt kap helyet. Kerékpárral 86,3 kilométert kell megtenniük 850 méteres szintemelkedéssel. Ezután jön a félmaraton, amelynek ezúttal a Balaton-part ad otthont. A versenyt idén is érdemes lesz figyelemmel kísérni akár a helyszínen is.      

„Elit versenyzők indulnak, tehát Magyarország krémje indul, profi versenyzők. Nagyon durva biciklik lesznek. Akik szeretik a sportot, akár a kerékpár sportot, akár a triatlont, azok itt olyan technikai dolgokat is láthatnak, amik nagyon érdekesek. A gyerekek nagyon szeretik. Idén úgy csináltuk a futópályát, hogy nem megyünk fel a belvárosba, hanem a Balaton-parton lesz a pálya, és minden körben kétszer átfutnak a versenyzők a versenyközponton. Így igyekeztünk még hangulatosabbá tenni a versenyközpontot, hogy tudjanak szurkolni a családtagok, barátok ismerősök.” - tájékoztatott Viczián Gábor, a Keszthely Triathlon főrendezője.

Szombaton több útlezárásra is kell számítani különböző időpontokban. Az erről szóló információs táblákat már több mint egy hete kihelyezték a szervezők. Az idén újdonság, hogy a Helikon Hotelnél lévő vasúti átkelőn csak félpályás lezárás lesz, a rendőrség irányítja majd a forgalmat. A Csik Ferenc sétányon, a Zámor térségében, a 75-ös valamint a 76-os úton teljes útzár lesz. Félpályás zár lesz többek között a Deák Ferenc, a Georgikon, a Semmelweis és az Alsópáhoki úton. A lezárások pontos idejéről a Keszthely Triathlon honlapján lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus