+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Helyi érték a helyi tévéknél
2023. május 31. szerda 17:07 - Keszthely-Siófok
Helyi érték a helyi tévéknél
Átadták a Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték díjait. A tagtelevíziók híradós műsorszám, magazinműsor és egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriában nevezhettek. Idén 89 pályaművel neveztek a médiumok. A rangos eseményt idén Siófokon szervezte meg a Somogy Televízió. Az egyesületnek a Keszthelyi TV is aktív tagja.

Több, mint 100 fő részvételével szervezte meg idén a Somogy TV és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete a Helyi Érték Díj átadót. Híradós kategóriában első helyezést ért el a Kecskeméti TV Hírös Hírek című hírműsora.

„A zsűri méltatásában kiemelte, hogy a dinamikusan fejlődő alföldi ipari és egyetemváros pezsgését hűen tükrözi a hírműsorunk. Ennek végtelenül örülünk, hiszen ez a célkitűzésünk, hogy mindazok, akik nézik a Kecskeméti Televízió híradóját, képet kapjanak arról, hogy Kecskemét milyen fantasztikusan fejlődik, mennyi esemény, program van itt. Azt gondolom, hogy ajándék egy ilyen városban dolgozni” - mondta Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió ügyvezető-főszerkesztője. 

A debreceni médiacentrum idén két kategóriában is 3. helyezést ért el. Egyiket a Napszemle című hírműsorral. A zsűri szerint ez a hírműfaj egyik állócsillaga a vidéki televíziózásban. A folyamatos megújulás mellett a közösségi felületekre is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a vidéki médiumok.

Pinczés Mariann, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője: „Igyekszünk minden hírcsoportot kielégíteni. Ehhez most már behívjuk a közösségi médiának a felületeit is, ugyanis híradót most már a fiatalabb korosztály kevésbé néz. Nekünk ezt fel kellett ismernünk, úgyhogy most már jelen vagyunk évek óta a YouTube csatornán, most fogunk TikTok fiókot nyitni és a fiatalok más formában, de ott is elérhetik híreinket.”

Az életműdíjat idén Dékány István, a Gotthárd TV tulajdonos-ügyvezetője kapta meg. Köszöntőjében Lovass Tibor, az egyesület elnöke kiemelte: a helyi televíziók fontossága a hírközlés területén évről évre nő.

„Én azt gondolom, hogy a helyi televíziózást nem lehet megkerülni. 8,1 millió magyar emberhez jutunk el nap, mint nap. 7 órakor az ötödik legnézettebb magyar nyelvű csatorna vagyunk, a híradóink nagyjából 7 órakor jelennek meg. Ha összeadjuk ezt a nézettséget, akkor az ötödik legnézettebbek vagyunk Magyarországon. Én azt gondolom, hogy annál többet nem kell mondanom, hogy lesik a vidéki tudósítóinkat az országos csatornák és amikor kiáll egy vidéki szerkesztő kolléga standupolni és észreveszik, hogy ügyes, hamarosan átigazolják” - Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. 

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete is érzékeli, hogy nehéz munkaerőt, utánpótlást találni. Egyetemekkel tárgyalnak, hogy gyakorlati helyet biztosítsanak a kommunikáció szakos hallgatóknak. A szakemberek szerint egy vidéki tévénél lehet igazán jól elsajátítani a szakma alapjait.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
2020 óta képeznek a keszthelyi VSZK-ban fitness-wellness instruktorokat.
 
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
 
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
 
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
 
Májustól augusztus végéig mintegy 215 ezer látogató összesen 627 ezer jegyet váltott.
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus