+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 700 méteren újult meg a járda Várvölgyön
2023. május 26. péntek 16:51 - Várvölgy
700 méteren újult meg a járda Várvölgyön
Átadták a megújult járdát Várvölgyön. A nagyjából 700 méteres szakasszal majdnem teljesen rekonstruálták a Kossuth Lajos utca rossz állapotban lévő járdáját. A beruházást a Belügyminisztérium támogatta 20 millió forinttal. A kivitelezés mintegy fél évet vett igénybe.

Térkő burkolatot kapott a várvölgyi Kossuth Lajos utca járdájának egy szakasza. A korábbi években már több ütemben valósították meg a gyalogút rekonstrukcióját. Ez a szakasz nagyon régen volt felújítva, így kifejezetten kátyús volt. Az önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá a költségekhez, pályázati forrásból pedig csaknem 20 millió forintot nyertek.

„A mostani szakasz körülbelül 700 méter hosszan készült el. Ezt megelőzően, két évvel előtte újítottuk fel a járdaszakasz többi részét, így most már majdnem végigéri a fő utcánkat, a Kossuth Lajos utcát. Nagyon rossz állapotú volt a régi járda, teli kátyúval, a fák gyökerei felnyomták. Mindenképp időszerű volt már a felújítása.” - tájékoztatott Barcza Balázs, Várvölgy polgármestere.

Várvölgy az elmúlt években több alkalommal is sikeresen pályázott hazai forrásra. A kormánynak kiemelten fontos a települések támogatása, a lakosság helyben tartása és az infrastruktúra fejlesztése. Számos önkormányzat partner abban, hogy fejlődjenek a falvak, így a gazdasági nehézségek ellenére is igyekeznek önerőt biztosítani a projektekhez. Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője is kiemelt figyelmet fordít a választókerület településeire.

„Szerintem az első és legfontosabb az, hogy fejlődjenek a települések, olyan fejlesztések tudjanak a településeken megvalósulni, ami az adott településen vagy térségben élő embereknek a javát szolgálja. Az, hogy ez éppen milyen forrásból valósul meg, azt gondolom – különösen a felhasználók számára – inkább másodlagos kérdés. Ez is egy haza forrásos, belügyminisztériumi forrásból tudott különben megvalósulni, a mostani várvölgyi fejlesztés. Közel 20 millió forintos támogatásról van szó, amihez még az önkormányzat több mint 3 millió, 3,5 millió forintot – hogy pontos legyek – tudott önerőként is hozzátenni.” - emelte ki Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár.

A lakosság nagy örömmel fogadta a beruházást, hiszen az itt lévő autóbusz-forduló miatt is forgalmas ez a járdaszakasz. Az önkormányzat bízik benne, hogy a közeljövőben a fennmaradó pár száz métert is fel tudják újítani.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus