+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a Los an Gyenes
2023. május 26. péntek 10:55 - Gyenesdiás
Megkezdődött a Los an Gyenes
A rockabilly szerelmeseit várják vasárnapig Gyenesdiáson. Amerikai autók és koncertek színesítik a programot. Az amerikai életérzést bemutató rendezvényre több különleges járművet várnak. A program évről-évre egyre népszerűbb, külföldről is érkeznek vendégek.

Lincoln, Dodge, Chevi – ilyen kultikus amerikai autómárkák sorakoztak fel már a nyitónapon. Idén egy kempingben találkoztak a rockabilly megszállottjai. A rendezvénynek már jól kialakult törzsközönsége van.

„Ami eseményt rendeznek, ilyen nyári eseményekre mind elmegyünk, itt is talán hetedjére, nyolcadjára vagyunk – ugye egy-két évig most nem volt megrendezve. Mi akkor is lejövünk ebbe a kempingbe, amikor nincs rendezvény, most szerencsére van. Ezzel az autóval először vagyunk itt” - mondta Csáki Ferenc.

Barátok, Balaton Rock&Roll - röviden így lehet jellemezni a Los an Gyenest. Az ’50-es évek Amerikáját idéző programot 2012-ben rendezték meg először. Voltak évek, amikor a közeli Kárpáti korzó adott otthont az eseménynek. A rendezők most visszatértek a gyökerekhez és a nyitóhelyszínhez.     

Páncsics István, a Los an Gyenes SE alelnöke: „Ez inkább egy baráti, családi hétvége, ebben a szellemben, ebben a stílusban, ami gyakorlatilag csütörtöki érkezéssel indul és vasárnapi távozást jelent. Nagyon sok család jön, akik itt sátraznak, akik itt lesznek nap mint nap. Gyakorlatilag ebben a formában, ezt az életérzést szeretnénk nekik átadni.”

A rockabilly egy életstílus. Megalkotója Elvis Presley. Hatása a mai napig érződik, fontos eleme a szabadság. Az autók mellett az öltözködés, a pin up girl-ök és a zene határozza meg a műfajt. 

„A ritman bluesnak az átalakulása Rock&Rollnak, a Rock&Rollból átalakulás rockabillyre. Ez rengeteget nyom a latba, nagyon jó és ez az élet” - foglalta össze Farkas Gábor. 

Zenében nem lesz hiány Gyenesdiáson sem. Minden nap lemezlovasok és zenekarok szórakoztatják a közönséget. A hétvégére a kemping szállásai megteltek, de természetesen külső látogatóknak is nyitott a program. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus