+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújították a szentgyörgyvári utat
2023. május 25. csütörtök 15:03 - Keszthely
Felújították a szentgyörgyvári utat
Felújították az Alsópáhok és Szentgyörgyvár közti utat. Az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban nyert forrást. A támogatásból hegyi utakat is leaszfaltoznak. A falu további infrastruktúrafejlesztéseket valósít meg, több elnyert pályázatuk van.

1,5 kilométeren kapott új burkolatot az Alsópáhokot Szentgyörgyvárral összekötő út. A fejlesztés időszerű volt, a régi kopóréteg állapota nagyon leromlott az elmúlt években. Ezt a szakaszt főleg a szentgyörgyváriak használják, erre járnak dolgozni Keszthelyre, Hévízre és hordják a gyerekeket óvodába, iskolába.

Keszthely és térsége nyertese az elmúlt évek hazai finanszírozású támogatási programjainak – hangsúlyozta Nagy Bálint államtitkár. Kifejtette, ezzel a fejlesztéssel javult a közlekedésbiztonság, a településkép.  A kormányzati szándék mellett fontos a településvezetők hozzáállása is, hogy az ilyen beruházások megvalósuljanak.

„A közösségeink erősítésében és fejlesztésében érdemben részt tudnak venni az ilyen típusú fejlesztések, hiszen biztonságosabbá teszik az utakat, vonzóbbá teszik a vidéket és hozzájárulnak az itt élő és a térségben élő emberek életminőségének javításához az ilyen típusú fejlesztések is” - fogalmazott Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője 

A beruházásra 258 millió forintot nyert Alsópáhok. A kivitelezéshez az önkormányzat további 5 százalék önerőt biztosított. Ebből a finanszírozásból nem csak ez a beruházás készült el. Zártkerti utak kapnak szilárd burkolatot a faluban.

Czigány Sándor polgármester: „A Kolping feletti résztől egészen az alsó falurészig minden hegyi részben fognak utak elkészülni, aszfaltosak lesznek. A megállapodásunk szerint szeptember 30-ra be kell fejezni a munkát, a kivitelezővel egyeztettem, ő azt ígért, befejezik augusztus végére.” 

Az elmúlt 15 évben 300 fővel nőtt a település népessége. Az út és járdaépítések mellett ehhez az is hozzájárult, hogy minden intézményt felújítottak az óvodától kezdve az orvosi rendelőn át. Az önkormányzat szeretné az eddigi lendülettel folytatni a fejlesztéseket. 

„A Magyar falu program keretében kommunális eszközök, gépek beszerzésére nyertünk pályázatot, annak is év végéig van a megvalósítási határideje. Fűkasza, faaprító, minden olyan gép, amelyik segíti a zöldterületek gondozását” - mondta Horváthné Makó Judit alpolgármester. 

Szintén elnyert pályázata van a falunak járdafelújításra. A Csali kanyartól kezdve 216 méteren fektetnek le térburkolatot. Ennek a szakasznak a folytatására is pályázni fog a település a Magyar falu programban. A Kossuth utca felújítására is igényeltek forrást. Itt a bírálatra várnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus