+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadászok ajándékozták meg a megyei gyermekosztályt
2023. május 17. szerda 16:57 - Zalaegerszeg
Vadászok ajándékozták meg a megyei gyermekosztályt
A gyermekosztályokat támogatták az Országos Jótékonysági Vadászat résztvevő. A nimródok 2022 év végén összesen 46,5 millió forintot gyűjtöttek össze, amit 21 intézmény között osztottak szét. Zala vadászai több mint 1 millió 400 ezer forintot ajánlották fel a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályának.

December 27-én tartották meg a 10. jubileumi jótékonysági fácánvadászatot. Zala vármegyében Egervár volt a központi helyszín. A rendezvény ötlete 2013-ban Fejér megyében született. 2019-től már országossá vált, ehhez elsőként csatlakozott Zala. A program célja, hogy a bevételből a beteg gyermekek gyógyítását segítsék. A régióban a Szent Rafael Kórházat támogatják a nimródok. 2021-ig 5 millió forinttal tudtak hozzájárulni a gyermekek gyógyulásához.

„10 év alatt 170 millió forintot sikerült a magyar egészségügy számára adományként átadni. Ez minden esetben gyermekosztályokat célzott. 23 kórházat vagy gyermekintézményt támogattunk. Ebből 286 orvosi eszközt vásároltunk és mindez 113 ezer beteg gyermek gyógyulásához járult hozzá. Ezzel felépítettük Magyarország legszélesebb körre ható karitatív programját. Amire én azt gondolom, hogy a támogatóink és a programban résztvevő szervezők, vadászok, és mindenki, aki bármilyen módon részt vállal ebbe, méltán büszkék lehetnek." - mondta el Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tavaly év végi vadászaton több mint 1 millió 400 ezer forint gyűlt össze Zalában, ebből egy ultrahangfejet vásároltak. A lineáris vizsgáló nagy segítséget nyújt a súlyos állapotú gyermekek kezelésénél. Legtöbbször a tartós infúziós vagy antibiotikumos kúráknál és keringéstámogatás során alkalmazzák. Az eszköz megvásárlásához a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány is hozzájárult. Ők több, mint 400 ezer forinttal támogatták a beszerzést.

„Ez az alacsony mélységbe lévő anatómiai képleteknek a pontos, precíz nagy felbontású vizualizálását teszi lehetővé. Például  ereket és idegeket lehet ezzel látótérbe hozni. És erre nagyon nagy szükség van, mi legfőképpen erek kanülálásához használjuk, súlyos állapotú gyerekeknél, centrális véna biztosításához."  - foglalta össze Dr. Harmath Vera gyerekgyógyász.

A vadászoknak kiváló az együttműködése a támogatott intézményekkel, így mindig a legszükségesebb eszközöket szerzik be.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus