Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Macikat kaptak a beteg gyerekek
2018. feb. 9. péntek | Keszthely
Macikat kaptak a beteg gyerekek
A Keszthelyi Kórház gyermekosztályára költözött a Csillagvár Múzeum plüssmaci gyűjteményének egy része. Az osztály vezetése közel száz játékot vehetett át ma délelőtt, de Nagykanizsára és Marcaliba is jut a plüssökből. A macik nagy szolgálatot tesznek a gyerekek gyógyulása érdekében.

A Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának vezetője nagy örömmel vette át a közel száz plüssmacit a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeum várkapitányától. A kiállítóhelyen a napokban számolták fel a pincében lévő gyűjteményt, és a múzeum dolgozói úgy döntöttek, a félezer játékot beteg gyerekeknek adományozzák. A plüssállatok nagyon sokat jelentenek Keszthelyi Kórházban fekvők számára is.

„Először is nagyon szépen köszönjük, hogy ránk gondoltak. Minden egyes kis ajándék javítja a gyerekeknek az állapotát. Húsvét közeledtével én úgy gondolom, hogy nem húsvéti nyuszit fogunk ajándékozni a gyerekeknek, hanem macikat, mivel van egy nagyon jó tapasztalatunk.” - mondta Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Az osztályon már hagyomány, hogy az ünnepekkor bent fekvő gyerekek ajándékot kapnak, így az újonnan érkezett macik is hamarosan gazdára találnak majd. Dr. Mischl Olga kiemelte, a gyerekek gyógyulása szempontjából ezek nagyon fontos események, hiszen egy-egy plüssjáték megnyugtatja a kicsiket, így az ellátásuk is könnyebb. Országh Béla kiemelte, a macikból Keszthely mellett Nagykanizsára és Marcaliba is jut.

„Maga a gyűjtemény az közel 500 darabból állt, ebből 100 darab került ide Keszthelyre, a gyermekosztályra, viszünk több gyermekosztályra itt a megyében. Úgy gondoltuk, hogy talán a legjobb helye ezeknek a maciknak a gyermekek kezében van. Szerettünk volna egy kis örömet okozni azoknak a gyermekeknek, akik esetleg bekerülnek ide az osztályra, és az itt lévő napokat talán sikerül egy kicsit boldoggá tenni, hogy egy új plüss érkezik, vagy egy új dolog itt az életükben.” - emelte ki a várkapitány.

A karácsonyi időszakban nagyon sok adományt kapott a gyermekosztály, de gyermek ágyneműket, pizsamákat, papucsokat valamint papírt és színes ceruzát továbbra is szívesen fogadnak. Az újonnan érkezett macikat pedig várhatóan húsvétkor vehetik birtokba a gyerekek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 17. szerda 16:57 | Zalaegerszeg
Az Országos Jótékonysági Vadászaton 46,5 millió forintot gyűjtöttek, amiből 21 intézményt támogattak.
| 2019. júl. 15. hétfő 16:46 | Keszthely
Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeget klímaberendezésre fordítaná az osztály vezetése
| 2018. júl. 2. hétfő 11:37 | Keszthely
Önkéntesek festettek mesefigurákat a gyermekosztályon.
| 2017. dec. 19. kedd 13:53 | Keszthely
Két LCD tévét ajándékozott a Keszthelyi Járási Hivatal a kórház kis betegeinek.
| 2020. ápr. 27. hétfő 17:51 | Balatonszentgyörgy
A Facebookon közvetítette a Szent György napi birkanyírást a Csillagvár Múzeum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.