+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több szerelvény és szolgáltatás a MÁV-nál
2023. május 15. hétfő 15:10 - Keszthely
Több szerelvény és szolgáltatás a MÁV-nál
Életbe lépett a balatoni előszezoni menetrend a MÁV-nál. Május 15-től a vasúttársaság sűrűbb eljutást biztosít a tó partjához, növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat. A megnövekedett utasforgalomra felkészülve a kiemelt vonatokon garantált ülőhelyet biztosítsanak. Az új vármegye- és országbérlet is segítheti azt, hogy még többen utazzanak a magyar tengerhez.

Kétóránként közlekedik a Balaton InterCity Budapest és Keszthely között. Két és fél óra alatt teszi meg a főváros és a Balaton nyugati vége közt a távot a szerelvény. Új gyártású 1. osztályú IC+ kocsik is közlekednek, melyekben bisztró kocsi üzemel. Keszthelyen ez újdonság.

„Az előszezonban élvezhetik Budapest és Keszthely között az utazók valamennyi InterCity vonatban. Ez az elmúlt években nem volt  és majd ha elkezdődik a nyári menetrendi időszak június 16-től, akkortól ugyanezen a vonalon a Balaton IC-ben a bisztró kocsi szolgáltatást fel fogja váltani az étkezőkocsik közlekedtetése. Ez egy bővebb szolgáltatást nyújt meleg ételekkel, ezt nagyon szokták szeretni az utazók” - mondta televíziónknak Biber Anett szóvivő. 

A 2021-es előszezonban mintegy 200 ezren szálltak vonatra, hogy ellátogassanak hazánk legnagyobb tavához. Tavaly ugyanebben az időszakban két és félszeresére, félmillióra emelkedett a balatoni előszezoni utazásszám. A téli menetrendhez képest bővültek a kerékpárszállítási lehetőségek, több InterCity-kocsi és motorvonat állt forgalomba, a járatokon a kora tavaszi időszakhoz képest több férőhely áll az utasok rendelkezésére.

A Volánbusz menetrendje nem módosul az előszezonban, azonban a vonatokkal összehangoltan biztosítja az utazást. Tavaly június óta pedig ütemes menetrend szerint közlekednek a Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron vármegyék közötti regionális és távolsági kapcsolatokat biztosító autóbuszjáratok. Ez azt jelenti, hogy a járművek a nap legnagyobb részében minden órában ugyanakkor indulnak.

Három hét alatt már 300 ezernél több vármegye- és országbérletet vásároltak. A MÁV adatai szerint Zala vármegyében hétezer darabot értékesítettek. Ezzel a tickettel a balatoni vonatok közül a személyvonatok és sebesvonatok mindegyike felármentes és igénybe vehető.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus