+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Huszonkét csapat teker az idei Tour de Hongrie versenyen
2023. május 10. szerda 17:08 - Keszthely
Huszonkét csapat teker az idei Tour de Hongrie versenyen
Szerdán tekerték le a Tour de Hongrie kerékpáros versenyzői a tervezett ötből az első szakaszt. Kedden csapatbemutatón ismertették az idei mezőny résztvevőit városunkban. A bringások legjobbjai közel kilencszáz kilométert tesznek meg hazánk útjain.

A Festetics-kastély parkjában rendezték meg a csapatbemutatót, amely az M4 sportcsatorna közvetítésének köszönhetően immár országosan is hírverést kapott. Látványos showelemekkel társítva ismertették a közönséggel a Magyar Körverseny huszonkét résztvevő csapatát. A kétszeres magyar bajnok Filutás Viktor is tekerni fog. Ezt nyilatkozta: "Idén a Tour de Hongrie szintet lépett, nagyon sok profi csapat jött, csak két kontinentális csapat vett részt a versenyen. A tavalyinál nagyobb menésre számítok, mert idén a hegyek miatt ez keményebb lesz, mint tavaly volt. Nagyon sok komoly versenyző érkezett, akiket eddig még én is csak tévéből láttam. Én a legrosszabbra számítok a saját szemszögemből, mert biztos, hogy nem egy egyszerű verseny lesz."

A kilenc WorldTeamből, kilenc ProTeamből, három kontinentális csapatból és a magyar válogatottból álló mezőny 132 versenyzője mutatkozott be a rendezvényen. "Ez már nem egy új terület itt a Hongrie alkalmával, hiszen 2018-ban is itt fejeződött be a verseny. Nagyon jó emlékeim vannak innen, gyönyörű a táj, örülök, hogy újra itt versenyezhetünk. Ami a felkészülést illeti, komoly edzéseken vagyunk túl a csapattal. Közös edzések voltak, bejártuk a pályákat. Jártunk Pécsen, a harmadik szakaszt illetve Dobogókőn a negyedik szakaszt megnéztük" - mondta el az Epronex Hungary versenyzője, Karl Ádám.

A Tour de Hongrie egy nemzetközi kerékpáros verseny, amelyet idén a negyvennegyedik alkalommal szerveztek meg. Magyarország legszebb tájain tekernek majd a bringások. Rada Bálint, a Tour de Hongrie és a Vuelta Sportiroda kommunikációs vezetője hozzátette: "Idén az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy Pro Series kategóriát kapott a verseny, tehát egy magasabb nemzetközi polcra került, gyakorlatilag a Tour de France alá eggyel. Emiatt minden eddiginél erősebb mezőnyünk van: világsztár csapatok, versenyzők érkeznek ide, mint például a Tour de France győztese, Egan Bernal, akik itt készülnek a későbbi Tour de France sikerekre. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen sztárok mellett, ilyen elképesztően erős mezőnyt fogadhatunk itt Keszthelyen is."

A 879 kilométeres útvonaltávra tervezett, öt szakaszból álló verseny csütörtökön Zalaegerszeg és Keszthely között halad. A mezőny várhatóan 16 és 17 óra között ér cèlba a Georgikon utcában. A kerékpárosok Alsópáhok felől érkeznek, előtte Hévízt és Zalaszántót is èrintik. A Georgikon utcában és a kastélykanyarban útlezárások lesznek. Az eseményt világszerte 190 országban közvetítik.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus