Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Huszonkét csapat teker az idei Tour de Hongrie versenyen
2023. máj. 10. szerda | Keszthely
Huszonkét csapat teker az idei Tour de Hongrie versenyen
Szerdán tekerték le a Tour de Hongrie kerékpáros versenyzői a tervezett ötből az első szakaszt. Kedden csapatbemutatón ismertették az idei mezőny résztvevőit városunkban. A bringások legjobbjai közel kilencszáz kilométert tesznek meg hazánk útjain.

A Festetics-kastély parkjában rendezték meg a csapatbemutatót, amely az M4 sportcsatorna közvetítésének köszönhetően immár országosan is hírverést kapott. Látványos showelemekkel társítva ismertették a közönséggel a Magyar Körverseny huszonkét résztvevő csapatát. A kétszeres magyar bajnok Filutás Viktor is tekerni fog. Ezt nyilatkozta: "Idén a Tour de Hongrie szintet lépett, nagyon sok profi csapat jött, csak két kontinentális csapat vett részt a versenyen. A tavalyinál nagyobb menésre számítok, mert idén a hegyek miatt ez keményebb lesz, mint tavaly volt. Nagyon sok komoly versenyző érkezett, akiket eddig még én is csak tévéből láttam. Én a legrosszabbra számítok a saját szemszögemből, mert biztos, hogy nem egy egyszerű verseny lesz."

A kilenc WorldTeamből, kilenc ProTeamből, három kontinentális csapatból és a magyar válogatottból álló mezőny 132 versenyzője mutatkozott be a rendezvényen. "Ez már nem egy új terület itt a Hongrie alkalmával, hiszen 2018-ban is itt fejeződött be a verseny. Nagyon jó emlékeim vannak innen, gyönyörű a táj, örülök, hogy újra itt versenyezhetünk. Ami a felkészülést illeti, komoly edzéseken vagyunk túl a csapattal. Közös edzések voltak, bejártuk a pályákat. Jártunk Pécsen, a harmadik szakaszt illetve Dobogókőn a negyedik szakaszt megnéztük" - mondta el az Epronex Hungary versenyzője, Karl Ádám.

A Tour de Hongrie egy nemzetközi kerékpáros verseny, amelyet idén a negyvennegyedik alkalommal szerveztek meg. Magyarország legszebb tájain tekernek majd a bringások. Rada Bálint, a Tour de Hongrie és a Vuelta Sportiroda kommunikációs vezetője hozzátette: "Idén az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy Pro Series kategóriát kapott a verseny, tehát egy magasabb nemzetközi polcra került, gyakorlatilag a Tour de France alá eggyel. Emiatt minden eddiginél erősebb mezőnyünk van: világsztár csapatok, versenyzők érkeznek ide, mint például a Tour de France győztese, Egan Bernal, akik itt készülnek a későbbi Tour de France sikerekre. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen sztárok mellett, ilyen elképesztően erős mezőnyt fogadhatunk itt Keszthelyen is."

A 879 kilométeres útvonaltávra tervezett, öt szakaszból álló verseny csütörtökön Zalaegerszeg és Keszthely között halad. A mezőny várhatóan 16 és 17 óra között ér cèlba a Georgikon utcában. A kerékpárosok Alsópáhok felől érkeznek, előtte Hévízt és Zalaszántót is èrintik. A Georgikon utcában és a kastélykanyarban útlezárások lesznek. Az eseményt világszerte 190 országban közvetítik.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. máj. 11. csütörtök 18:17 | Keszthely
Az esős idő sem szegte kedvét a nézőknek.
| 2023. máj. 9. kedd 16:28 | Keszthely
Több helyszínen megállni is tilos lesz szerdán és csütörtökön.
| 2023. már. 1. szerda 17:10 | Keszthely
A 44. Magyar Kerékpáros Körverseny május 10-én startol.
| 2021. máj. 13. csütörtök 17:08 | Hévíz
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
| 2021. máj. 12. szerda 16:24 | Keszthely
Keszthely térségét is érinti a Tour de Hongrie.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:31
Zalai krónika
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.