Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Gyenesdiás nyerte a Zöld Zala vetélkedőt
2023. máj. 10. szerda | Keszthely
Gyenesdiás nyerte a Zöld Zala vetélkedőt
Megtartották a Zöld Zala vetélkedő döntőjét a Fejér György Városi Könyvtárban. Négy általános iskolás diákokból álló csapat versengett egymással, akiknek az erdőkhöz kapcsolódó tudásukról kellett számot adniuk. A gyerekek teljesítményét háromtagú zsűri bírálta el, amelynek elnöke Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere volt.

Az erdők házirendjéről szólt az első feladat. A fiataloknak szótagokból kellett összerakniuk egy-egy mondatot, amely a természetben való helyes viselkedésre hívja fel a figyelmet. Az elkészült szabályokat aztán feltűzték egy táblára. Emellett igaz-hamis játék is volt, ebben is jól teljesítettek a csapatok. A diákok szívesen vesznek részt a programban.

„Szerintem ez egy nagyon jó verseny volt. Mi már tavaly is voltunk ezen a versenyen, egy elég jó kis csapatot alkottunk. Egyébként elég jó feladatok voltak, mivel meg tudtuk ismerni jobban a Keszthelyi-hegységet is, és annyira nem is voltak nehezek a feladatok. Nekem a kedvenc feladatom az igaz-hamis feladat volt.” - mondta Bozsányi Patrik, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tanulója.

A gyerekek az idei évben is kaptak a könyvtártól anyagot, amelyből felkészülhettek a versenyre. A feladatokat is ez alapján állították össze a szervezők. A természeti és környezeti nevelés egyre fontosabbá válik, ezt célozza meg a Zöld Zala vetélkedő. A szakemberek mindig igyekeznek érdekes és változatos feladványokat készíteni.          

„A szokásos térképes feladat helyett most egy videó lejátszása alapján földrajzi helyeket kellett megfejteni a gyerekeknek. Volt képkirakó, puzzle párosító játék, ami most nem írásban volt. Igyekeztünk az idén minél inkább arra koncentrálni, hogy minél kevesebbet kelljen írni a gyerekeknek, és inkább a kreatív, játékosabb feladatok legyenek. Aztán az év élőlényeit kellett kitalálni egy színes kép alapján, megfejteni, hogy melyik az a különleges élőlény, amelyik az idén figyelmet érdemelt.” - tájékoztatott Verebélyi Judit, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár főkönyvtárosa.

A Keszthelyi-hegység népszerű kirándulóhely, a környékén lakó fiatalok felfedezhetik az erdő szépségeit. Ugyanakkor fontos azt is tudniuk, hogy az emberi életben kiemelkedő szerepet töltenek be a fás társulások. A szakemberek ezért minden alkalmat megragadnak, ahol beszélni lehet az erdőkről.

„Én optimista vagyok, és úgy gondolom, úgy látom, hogy egyre fejlődik az erdőben a viselkedési kultúra. Egyre több ember tudja, tudatosan odafigyel rá, hogy hogyan kell az erdőben viselkedni. Persze mindig van még fejlődnivaló, vannak kihágások, de talán ezeknek a mennyisége csökkenőben van.” - tette hozzá Hoffman Pál, a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének erdészeti igazgatója.

A Zöld Zala vetélkedő döntőjét a Balatoni Compók csapata nyerte, akik a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolát képviselték.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A játékra az fgyvk.hu oldalon lehet regisztrálni.
| 2023. már. 29. szerda 18:03 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit könyvtáros
| 2022. már. 11. péntek 10:12 | Keszthely
Tavasz a vaddisznók ellési időszaka. Legyünk óvatosak az erdőkben!
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Gyenesdiás
A Magyar természetvédők Szövetségének biodiverzitást megörző kampányához csatlakozott a NABE.
| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Keszthely
A jubileum alkalmából tárlaton mutatták be az elmúlt 25 év történéseit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.