+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az óvoda fejlesztéseire gyűjtöttek Alsópáhokon
2023. május 2. kedd 17:57 - Alsópáhok
Az óvoda fejlesztéseire gyűjtöttek Alsópáhokon
Először szervezett jótékonysági batyus bált az alsópáhoki óvoda megsegítésére a szülői munkaközösség. Az udvari játékok fejlesztésére szánják az est bevételét. A helyi óvodát folyamatosan korszerűsíti az önkormányzat is, az előzetes tervek szerint 10 éven belül a bővítéséről is gondoskodni kell.

Meglepetésműsorral készültek a szervezők a bálra. Jó hangulatú tánckoreográfiájukkal alapozták meg az est hangulatát. Sok munkát fektettek abba, hogy megvalósulhasson az esemény. Elmondták, más települések tapasztalatait vették figyelembe, azok alapján szervezték meg a jótékonysági rendezvényt.

„Az ötlet az SZM szülőktől jött. Igazából két vonalon indult, mert én a középső csoportban, illetve két anyuka a kis csoportban volt, akik aktívan megkérdeztük, hogy hogy is szokott lenni. Maga a szervezés annyira nem volt nehéz, tehát egyszer csak elkezdtük szervezni.” - osztotta meg Parragné Fliszár Tímea szervező.

Szülők, barátok, az önkormányzat tagjai, vállalkozók is szívesen csatlakoztak az eseményhez. Az est bevételét az óvoda udvari játékeszköztárának fejlesztésére kívánják fordítani. Az intézmény nagyon népszerű a helyi és a térségi szülők körében is.

„Jelenleg három csoportunk van. Jelenleg hatvanöt fővel üzemelnek a csoportjaink. Ezek tiszta csoportok, aminek azt gondolom, hogy itt a környéken nagy varázs van, mert kevés helyen vannak tiszta csoportok. Általában a vegyes csoportot preferálják itt a környéken.” - mondta el Nagyné Györei Éva óvodavezető.

Czigány Sándor polgármester kiemelte, a következő évtől 75 főre emelkedik az óvodások száma a településen. Ez is mutatja, hogy elégedettek az intézménnyel az itt élő szülők. A község első embere hangsúlyozta, az óvoda és a minibölcsőde azért is nagyon fontosak, hiszen innen mennek az iskolába a gyermekek, a létszám stabilitáshoz pedig elengedhetetlen az intézmények együttműködése.

„A településünk fejlődésütemét tekintve én azt gondolom, hogy egy 10 éven belül minimum, sőt, lehet, hogy korábban feltétlen kell majd fejlesztenünk. A bajunk csak az. hogy udvarunk nincsen. Tehát hiába mennénk az óvodában felfele tetőtér beépítéssel, a gyermekek számára meg kell lenni bizonyos négyzetméter területnek. Tehát a gondjainkat ez hozza igazából. De már gondolkodunk rajta és ismerve a mi gondolkodásunkat én azt gondolom, hogy a megoldást meg fogjuk találni erre a kérdésre.”

A rendezvény jó lehetőséget biztosított az ismerkedésre, közösségek kialakítására. A bálra mintegy 120 tombola felajánlás érkezett, melyekkel a térség vállalkozói, illetve magánszemélyek járultak hozzá az est sikeréhez.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus