+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A motorokat és a sofőröket is meg kell olajozni tavasszal
2023. április 26. szerda 17:38 - Zalaegerszeg
A motorokat és a sofőröket is meg kell olajozni tavasszal
Vezetéstechnikai tréninggel nyitották meg Zalában a motoros szezont. 13. alkalommal szervezte meg a Zalai 76-os Motoros Egyesület, a rendőrség, a polgárőrség és a Vöröskereszt a programot. A gyakorlat mellett az elméleti tudásukat is frissíthették a résztvevők.

Szlalompályán csiszolhatták járműkezelési képességeiket a motorosok. A VOLÁNBUSZ Zrt. műszaki telephelyén olyan manővereket gyakoroltak, melyek a hétköznapokban is sűrűn előfordulhatnak. Az esős idő sokakat elriasztott, pedig fontos, hogy ilyen körülmények közt is rutint szerezzenek a motorosok.

„140 motoros regisztrált. Az idő miatt sajnos töredéke jött el ennek, a legbátrabbak. Pedig nagyon fontos lenne, hogy ilyen időben is gyakoroljuk a motorozást, ugyanis egy több napos túrán nem tehetjük meg azt, hogy szünetet tartunk, amíg az eső esik, menni kell” - mondta Kósi Ferenc, a Zalai 76-os Motoros Egyesület elnökségi tagja. 

A rendőrök azt kérik a motorosoktól, hogy mindenki megfelelő szabványú bukósisakban, védőfelszerelésben, továbbá maximálisan biztonságos, felszerelt járművel közlekedjen. A motoros rendőrök és vezetéstechnikai oktatók a helyes járműkezelésben és a megfelelő kormánymozdulatok elsajátításában is segítséget nyújtottak.

Anti András, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője: „Lassan, lassan talán elindul a motoros szezon. Mindenki előveszi a télre eltett motorját, viszont a téli hónapok alatt a motorozási technika, a motorozási tudás megkopik. Nagyon fontos, hogy ilyenkor mielőtt útra kelnénk, mindenki átismételje, kicsit begyakorolja a motorozás technikáját, fogásait, KRESZ szabályokat átismételje. Tulajdonképpen erre szolgál ez a mai tréning.”

Elméleti állomások is vártak az érdeklődőkre. Az alapvető elsősegélynyújtó technikákat mutatta meg a Vöröskereszt: újraélesztést, sebellátást és a bukósisak biztonságos eltávolítását gyakorolták a motorosok.

Preisz Péter, a Magyar Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezetének elsősegélynyújtó-koordinátora: „Azt mutatják a felmérések, hogy az elsősegélynyújtó technikák ismerete legalább félévente frissítésre szorul, tehát ha valaki tanult ilyet és nem alkalmazza napi szinten, akkor neki célszerű hogy félévente, vagy évente legalább egy ilyen frissítésen vesz részt.”

Az Alsóerdei Sport- és Élményparkban KRESZ-teszt és motoros szimulátor is várta a résztvevőket. A rendezvényen elhangzott, nem csak a motorokat, hanem a vezetők tudását is érdemes a tavasszal megolajozni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus