+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Díjazták a sportolókat
2023. április 21. péntek 16:46 - Keszthely
Díjazták a sportolókat
Keszthely kiemelkedő sportolóit és a sport területén tevékenykedőket ismerték el. A Sportgála már hagyomány a városban, hosszabb kihagyás után 2017 óta évente megrendezik. A pandémia óta ez volt az első alkalom, hogy újra régi pompájában tündökölhetett az esemény. A rendezvényre a keszthelyi sportegyesületeket hívták meg.

Keszthely Város Sportjáért kitüntetésben részesült Várhidi József teniszező, teniszedző. Legjobb edző díjat vehetett át Borosné Eitner Kinga, a Balaton Vívóklub vezetője. Bézsenyi Renáta shotokan karate edző a Legjobb utánpótlás edző elismerést vehette át. Keszthely legjobb felnőtt női sportolója Major Veronika lett, a Legjobb felnőtt férfi sportoló címet Leskó Zsolt birtokolhatja. A Legjobb ifjúsági leány sportoló díjat Farkas Réka Luca vehette át, a Legjobb ifjúsági fiú sportoló kitüntetést megosztva Kendeh-Kirchknopf Zsolt és Csizy Gergő kapta. Jó tanuló, jó sportoló elismerést vehetett át Beznicza Míra. Keszthely legjobb testnevelő tanára Varga Leventéné Csótár Ágnes, Keszthely város legjobb csapata pedig a Georgikon Diáksport Egyesület U-14-es csapata lett. A Legjobb senior sportolónak Kocsis Ferencet választották. Különdíjat vehetett át Pátri Maja.

„Az újpesti Dózsánál, az a kezdő része volt, az is sikeres volt. Ez egy nagy próba volt, hogy lejöttem Keszthelyre, és itt sikerült fölhoznom az utánpótlást, tulajdonképpen rövid időn belül.” - mondta Várhidi József teniszező, Keszthely Város Sportjáért díjazott.

Az eseményen elhangzott, összetartással lehet a legjobban szolgálni a sport ügyét. Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hozzátette, a sportsikerek erősítik a lokálpatriotizmust, segítik a városmarketinget és a turizmus élénküléséhez is hozzájárulnak.          

„Mindannyian elkötelezettek vagyunk a sport ügye iránt, és elkötelezettek vagyunk szeretett városunk, Keszthely ügye iránt is. Tehát sokszínűségünk ellenére összetartozunk és egységet alkotunk. Egység és összhang jellemez minket, hiszen ezzel a közös erővel tudjuk a legjobban szolgálni a keszthelyi sport ügyét.” - emelte ki az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere arról beszélt, nagyon sok sportágban születtek kiemelkedő eredmények, amelyek a város hírnevét öregbítik. Hozzátette, az önkormányzat is igyekszik többféle formában támogatni az egyesületeket és a sportolni vágyókat.

„Én azt gondolom, hogy az önkormányzat a szűkös lehetőségeihez képest biztosítja a sportolásnak a feltételeit. Nyilván ezen kell javítani, dolgozunk is rajta államtitkár úrral együtt. Főleg itt az egyetemmel vagyunk tárgyalásban, reméljük, hogy megoldódik hamarosan az a kérdés is, és más sportlétesítményekben is. A Balaton-part felújításának tervezésénél is figyelembe vettük, és ott is szerepelnek sportpályák.” - tette hozzá Keszthely polgármestere.

A Sportgálán fellépett a Goldmark Károly Művelődési Központ tánccsoportja. A Festetics György Zeneiskola növendékei is műsort adtak a meghívott vendégeknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus