+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Székelyudvarhelyi értékek Keszthelyen
2023. április 17. hétfő 17:43 - Keszthely
Székelyudvarhelyi értékek Keszthelyen
Képzőművészek, zenészek és fotósok mutatkoztak be a városban. A Két kultúra, egy HELY-en című programsorozatot a két település testvérvárosi kapcsolatát erősítette. A programot Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatta.

A”Székelyudvarhelyi értékek” című szabadtéri fotókiállítás a két város közötti kulturális kincseket erősíti. A testvérvárosi kapcsolat Székelyudvarhellyel tizenhárom éve működik. A két város művészeti, népművészeti csoportjai a pandémia előtti időszakban több alkalommal is látogatást tettek egymás városában.

Elekes Gyula, székelyudvarhelyi tűzzománc művész: "Több olyan kiállítást sikerült ide elhozni, fotókiállításokat, képzőművészeti kiállításokat, ismeretterjesztő kiállításokat, amelyek bemutatták a Székelyudvarhelynek az értékeit. Azokat az értékeket, amelyek a múltban teremtődtek, vagy éppen a teremtési folyamatnak a közvetlen közeli eredményei.”

A keszthelyi Fő téren látható kiállítás Székelyudvarhely történetét meséli el képekben nyolc fotóművész lencséjén keresztül. A tárlat testvérvárosunk csodálatos természeti adottságait, patinás épületeit és más kincseit vonultatja fel az érdeklődők előtt. A megnyitón Dr. Simon Mária Tímea, a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház igazgatóasszonya többek között arról beszélt, milyen fontos városuknak a Keszthellyel való együttműködés. Mindkét településnek fontosak a közös kulturális értékek.

Keszthely városában élők már ismerték Székelyudvarhelyet előtte is, de én azt gondolom, hogy ez a kapcsolat tovább erősíti ezt, hogy sok közös dolgot tudunk csinálni. Ilyenek a programok is. Ilyen apró kiállítás, vagy közös zenék, közös táncolás. Ez mind-mind erősíti a kapcsolatot, és ez a legfontosabb, hogy ne csak egy hivatalos, protokolláris kapcsolat legyen, hanem valóban élő, kulturális kapcsolat. Abban egészen biztos vagyok, hogy Székelyudvarhelynek a kulturális kisugárzása az nagyon erős marad, hiszen az erdélyi magyarságnak az egyik központja. ” - mondta Manninger Jenő, Keszthely város polgármestere.

A szabadtéri kiállítás a Veszprém Európa Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával valósult meg. Április 27-ig tekinthető meg.

Király Erika - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus