Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Székelyudvarhelyi értékek Keszthelyen
2023. ápr. 17. hétfő | Keszthely
Székelyudvarhelyi értékek Keszthelyen
Képzőművészek, zenészek és fotósok mutatkoztak be a városban. A Két kultúra, egy HELY-en című programsorozatot a két település testvérvárosi kapcsolatát erősítette. A programot Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatta.

A”Székelyudvarhelyi értékek” című szabadtéri fotókiállítás a két város közötti kulturális kincseket erősíti. A testvérvárosi kapcsolat Székelyudvarhellyel tizenhárom éve működik. A két város művészeti, népművészeti csoportjai a pandémia előtti időszakban több alkalommal is látogatást tettek egymás városában.

Elekes Gyula, székelyudvarhelyi tűzzománc művész: "Több olyan kiállítást sikerült ide elhozni, fotókiállításokat, képzőművészeti kiállításokat, ismeretterjesztő kiállításokat, amelyek bemutatták a Székelyudvarhelynek az értékeit. Azokat az értékeket, amelyek a múltban teremtődtek, vagy éppen a teremtési folyamatnak a közvetlen közeli eredményei.”

A keszthelyi Fő téren látható kiállítás Székelyudvarhely történetét meséli el képekben nyolc fotóművész lencséjén keresztül. A tárlat testvérvárosunk csodálatos természeti adottságait, patinás épületeit és más kincseit vonultatja fel az érdeklődők előtt. A megnyitón Dr. Simon Mária Tímea, a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház igazgatóasszonya többek között arról beszélt, milyen fontos városuknak a Keszthellyel való együttműködés. Mindkét településnek fontosak a közös kulturális értékek.

Keszthely városában élők már ismerték Székelyudvarhelyet előtte is, de én azt gondolom, hogy ez a kapcsolat tovább erősíti ezt, hogy sok közös dolgot tudunk csinálni. Ilyenek a programok is. Ilyen apró kiállítás, vagy közös zenék, közös táncolás. Ez mind-mind erősíti a kapcsolatot, és ez a legfontosabb, hogy ne csak egy hivatalos, protokolláris kapcsolat legyen, hanem valóban élő, kulturális kapcsolat. Abban egészen biztos vagyok, hogy Székelyudvarhelynek a kulturális kisugárzása az nagyon erős marad, hiszen az erdélyi magyarságnak az egyik központja. ” - mondta Manninger Jenő, Keszthely város polgármestere.

A szabadtéri kiállítás a Veszprém Európa Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával valósult meg. Április 27-ig tekinthető meg.

Király Erika - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Alsópáhok
A nemzeti összetartozás napján így tisztelegtek.
| 2014. máj. 22. csütörtök 06:49 | Keszthely
Átadták a Keszthelyen összegyűjtött aláírásokat a Hargita megyei Gyergyószentmiklóson.
| 2014. jan. 3. péntek 18:18 | Keszthely
762-en adták nevüket Keszthelyről a székely autonómiai törekvéseinek támogatásához.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Papp Endre József Attila-díjas író, irodalomtörténész volt a vendége annak az író-olvasó találkozónak, mely az Ünnepi Könyvhetet nyitotta Keszthelyen.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.