+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tavaszköszöntőre hívták a civileket
2023. április 14. péntek 17:49 - Keszthely
Tavaszköszöntőre hívták a civileket
Tavaszköszöntő rendezvényre invitálták a Goldmark Károly Művelődési Központ szakköreinek tagjait, az Idősügyi Tanácsot és az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának lakóit. A programot a Városi Civil Alap Támogatásával a Balaton Fesztivál Alapítvány valósította meg.

Keszthelyen nagyon sok közösség van, és ezek a közösségek kiemelten fontosak a város vezetésének. Időről időre szerveznek nekik programokat, és több formában is támogatják a tevékenységüket. A Goldmark Károly Művelődési Központban többek között szövő, fafaragó és kerámia szakkör is működik, de számos más szervezet is van a városban. A tavasz közeledtével nekik kedveskedtek.

„Nagyon örültem a meghívásnak, hiszen a tavasz, maga a téma is kellemes. Újjáéled a természet, az emberek, az ember kedve is. Bár a mostani időjárás nem ezt igazolja, de mindenképpen ott a remény, hogy most már jobb idő lesz, sokat fog sütni a nap és sokat tartózkodhatunk a szabadban.” - mondta egy résztvevő, Pálfi György.

A meghívottaknak Hintalan László János tartott előadást. A rövid ismertető témája a tavaszi hagyományok rejtett titkai voltak. A vendégek együtt énekelték az előadóval például a Bújj, bújj zöld ág című nótát, de lejárták a nap útját is. Emellett megismerkedhettek egy népi játékkal is. Arról is szó volt, hogy a táncban, főként a hagyományos magyar csárdásban ki vezeti a nőt.   

„Addig az asszonyt mindenki vezette, még a Jóisten is. Az asszony sose vezet minket? Ugye tudjuk, hogy vezet a nő az életben? Ennek a legegyszerűbb formája, ha én azt érzem, hogy erre szívesebben forog, mint arra valamiért, akkor a férfi ezt kiszolgálja, vagyis a nő dirigál a férfinek.” - tájékoztatott Hintalan László János zenetanár.

A tavaszköszöntő rendezvényt pályázati támogatásból valósították meg. Az eseményen elhangzott, a város életének akkor van értelme, ha a közösségek működtetik azt. Ezért fontos, hogy részt vegyenek különböző projektekben és minél többen megismerhessék őket és a munkájukat.

„A Goldmark Károly Művelődési Központ szakköreit, az Idősügyi Tanácsot és az Egyesített Szociális Intézményből azokat hívtuk vendégségbe, akik el tudtak jönni erre a rendezvényre. Vidám hangulatkeltést hallottunk az elején Hintalan László előadásában, aki mindig megmozgatja és megénekelteti a közönséget. Most pedig harmonikaszó mellett beszélgetünk.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A harmonikaszó nagyon jó aláfestést adott az ebédhez, amelyre szintén meginvitálták a résztvevőket. Itt lehetőség volt kötetlen együttlétre, beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus