+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szemetet szedtek az önkéntesek
2023. március 27. hétfő 16:12 - Keszthely
Szemetet szedtek az önkéntesek
Szemétszedés szerveztek a Keszthelyi Önkéntes Szemétszedők. Ezúttal Keszthely nyugati kapujánál gyűjtötték össze az eldobált hulladékot. A csoport rendszeresen tart hasonló akciókat, a város több pontját megtisztították már. Az eseményen gyerekek is részt vettek.

A Szent Miklós utcában kezdték a munkát a szemétszedők. A csapat évek óta dolgozik azért, hogy a város egy-egy részét megtisztítsák az eldobált hulladéktól. A résztvevők azt mondják, régen tisztább volt Keszthely, de ma is vannak olyan vállalkozó szellemű állampolgárok, akik tesznek a város szépségéért. Úgy látják, kis odafigyeléssel tisztább lakókörnyezetben élhetnénk.          

„Fontos számomra az, hogy a városunk rendezettebb és tisztább legyen, ugyanúgy, mint amilyen volt a gyermekkoromban és a fiatalkoromban. Sajnos nagyon-nagyon nem törődnek az emberek azzal, hogy milyen a környezetük, sem a virágosítással, de leginkább a szemeteléssel.” - mondta egy résztvevő, Nagyné Judit.

A Keszthelyi Önkéntes Szemétszedők a VÁRTAK egyesülettel közösen szervezte meg a programot. Az elmúlt időszakban megtisztították már többek között a Bécsi kapu utca és a Helikon park környékét is. A városi szemetelés mellett jellemző az illegális hulladéklerakás is, ezzel főként a településen kívül, erdős környezetben lehet találkozni. A szervezők úgy gondolják, hogy nem csak az itt lakók, hanem az ide érkező turisták miatt is fontos, hogy tiszta legyen a város.

„Három héttel ezelőtt a Bécsi kapu utcát pucoltuk ki, sajnos két héttel ezelőtt már láttam, hogy újabb telepek alakultak ki. A szeméttel az a probléma, hogy ez országos tendencia, hogy az emberek eldobálják a szemetet, ez alól Keszthely sem kivétel. Mi úgy gondoljuk, ez a csoport, ami a VÁRTAK-kal közösen szokott együtt dolgozni, hogy tisztítsuk meg a várost. Pláne, most kezdődik a fűnyírás, ilyenkor még egyszerűbb az eset.” - emelte ki Dékány Péter önkormányzati képviselő.

A szemeteszsákokba üres üdítős és sörösdoboz, számos műanyag hulladék és nagyon sok cigarettacsikk került. Volt, aki családjával érkezett a szemétszedésre, így a gyerekek is közreműködtek az akcióban.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus