+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / József Attila versmondó verseny a könyvtárban
2023. március 21. kedd 19:02 - Keszthely
József Attila versmondó verseny a könyvtárban
Helyi és környékbeli iskolákból érkeztek azok a versenyzők, akik részt vettek a Fejér György Városi Könyvtár által rendezett megmérettetésen. A diákok a kötelező József Attila versen túl egy szabadon választottal is készültek.

József Attila költészetén kívül Arany János, László Noémi, Lackfi János és más, többnyire kortárs költők versei is felcsendültek a versenyen. Ezekbe is bepillantást nyújtottak azok a versenyen induló gyerekek, akik fontosnak érzik a versmondást.

”Azért ajánlanám a korosztályomnak, mert sokszínű. Sokféle kifejezést és érzelmet lehet egy versben átadni. Szerintem ez a fő ok, amiért buzdítanám a kortársaimat a versmondásra.” - mondta Kohári Kristóf, a Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

A zsűri mindenkitől két verset hallgatott meg. Több szempont alapján hoztak döntést. Külön pontozták az előadásmódot, a beszédtechnikát, valamint a versválasztás is befolyásolta az eredményt.

Monduk Katica, a Szabó István Általános Iskola tanulója: "Én a Tóth Krisztina Virágevő Zsiráfeső Rádióját mondtam, igazából nekem gyorsan megy a verstanulás, egy tizenöt-negyed óra alatt meg tudom ezt tanulni. És egy olyan verset választottam, ami az én korosztályomat leköti és úgy gondoltam, hogy ez pont egy olyan vers, ami leköti a közönséget, a korosztályomat.”

A versenyen közel húsz felső tagozatos diák vett részt. A legjobbak a megyei döntőn folytathatják a megmérettetést.   

Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója: „Először van egy iskolai forduló, majd az iskolából továbbjutók kerülnek ide, Keszthelyre a Fejér György Városi Könyvtárba a járási fordulóra, majd akik innen továbbjutnak, ketten-ketten korcsoportonként továbbmehetnek a megyei fordulóba, amelyet a Deák Ferenc Megyei Könyvtár szervez meg. Idén Lendván lesz a megyei fordulója a József Attila szavalóversenynek.”

A József Attila versmondó verseny megyei döntőjén Mészáros Léna az Egry Iskolából, Monduk Katica a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskolából, Neményi Hanna Zalaszántóról, valamint a Sármelléki Általános iskola tanulója, Nagy Gvendolin képviselheti majd a keszthelyi térséget.  

Király Erika - Keszthelyi Tv

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus