+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A mozgás vonzása: új programsorozat Alsópáhokon
2023. március 17. péntek 17:02 - Alsópáhok
A mozgás vonzása: új programsorozat Alsópáhokon
Új programsorozat indult Alsópáhokon. A mozgás vonzása című rendezvény célja, hogy mozgásra sarkalja az embereket. A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.

Murányi Gábor terep ultrafutó. A labdarúgás mindig az élete része volt. 2008-ban volt az első futóversenye, egy félmaraton a Keszthelyi Kilométereken. Hosszabb szünet után, 2019-ben kezdett egyre tudatosabban foglalkozni a terep ultrafutással.

„Nagyon sok mindent lehet tanulni a sporttól, nagyon sok emberrel meg lehet ismerkedni. Az ember a saját korlátait is sokkal jobban meg tudja tapasztalni ezáltal. Nagyon sok különleges helyre jutottam el a futás által, ez mind hozzátartozik. Érdemes kipróbálni és az ember akkor megtudja, mit jelent ez” - nyilatkozta a terep ultrafutó. 

Az alsópáhoki férfi a helyi iskolában osztotta meg gondolatait, élményeit a futásról. Hangsúlyozta, mindig jónak látta, ha még több munkát fektet a sportba. Folyamatosan próbál ki újabb és újabb kihívásokat. Most egy kisebb sérülésből lábadozik, de már készül a kedvenc versenyére, a cserszegtomaji Vadlán Ultra Terepre. Öröm neki, hogy motivációt nyújthat lakóhelye diákjainak.

„Érdekes meghallgatni szakmában lévők gondolatait, szavait, hogy ők hogy vélekednek, így hogy erről szólnak a mindennapjaik” - mondta Bancsics Boglárka, a helyi iskola tanulója. 

Murányi Gábor egy új programsorozat nyitányának volt a vendége. A szervezők az egyszerűségre fektetik a hangsúlyt. Székely Zoltán ötletgazda szerint a mozgást egy gondolat indítja el.

Székely Zoltán művelődésszervező: „Maguk a rendezvények lesznek a gondolat elindítói – terveink szerint. Aztán következik a mozgás, ami pedig bevonzza a további történéseket és cselekményeket. Arra próbálunk rávilágítani ezzel a rendezvénysorozattal, hogy kézzel fogható, itt élő személyeket igyekszünk megszólítani és az ő példájukon keresztül inspirálni, most jelen esetben a kedves tanulókat, illetve este a felnőtteket is, hogy részt vegyenek ebben.”

A mozgás vonzása című rendezvényt havi rendszerességgel szervezik. Az egészséges és aktív életmód hirdetése mellett a lelkiséget, a közösségi életet is szeretnék erősíteni. 

Hársfalvi Ákos - Kesztheyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus