+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismeretlen Petőfi
2023. március 15. szerda 18:02 - Keszthely
Ismeretlen Petőfi
„Ismeretlen Petőfi” címmel rendeztek irodalmi estet. A helyszínül is szolgáló Vadaskert Vendéglő szervezésében a jövőben több kulturális program is terítékre kerül.

Petőfi Sándort idézte meg a közönségnek Szálinger Balázs. A Keszthelyen élő József Attila-díjas költő a Petőfit övező kultusz titkaiba avatta be az irodalomkedvelőket. Szálinger Balázs szerint fontos, hogy megismerjük a magyar irodalom jeles alakját és ne csak úgy tudjunk tekinteni rá, mint költőre, hanem mint egy másik emberre.

"Petőfiről él mindannyiunkban egy kép, egészen óvodás korunktól kezdve, amíg élünk. Ez a mi közösünk. Csángóföldtől a tengerentúlig. És ez a kép olyan, amit nem kell nagyon cáfolni, de azért nem árt, ha a szobor mögé benézünk egy kicsit. Mert azon túl, hogy ő egy szobor volt, illetve lett, azon túl egy igazi, élő ember volt. Aki emberszagú; a barátunk is lehetne. Sajnos ezt ez a szobor sok tekintetben megakadályozza, vagy közénk áll.” - mondta Szálinger Balázs.

Az előadáson irodalomtörténeti érdekességeket és kevésbé ismert tényeket hallhatott a közönség. Petőfi Sándor költészetén és életén keresztül bepillantást nyerhettek a kor hangulatába, az akkori mindennapokba, családi viszonyokba és társadalmi problémákba.  A Vadaskert Csárda tulajdonosai és a szervezők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a gasztronómia mellett irodalmi, zenés és más művészeti élményekkel is gazdagítják a vendégeket.

Katonáné Rosta Hedvig, szervező: „ Én azt gondolom, hogy együtt éljük meg ezeket a szépségeket ezeken a programokon keresztül. Amint látom, csodálatos emberek jöttek össze, barátságok alakulhatnak egy-egy beszélgetés kapcsán, és a kultúra, azt gondolom, hogy mindenkit összehoz. És nagyon örülök neki és nagy megtiszteltetés számomra hogy Zsiga Zsolt megkért engem, hogy szervezzem a Vadaskertnek a kulturális programjait.

Április 14-én a nagy mesemondó Berecz András látogat el Keszthelyre, május 2-án pedig Csuja Imre. Ezen kívül kiállításokat, irodalmi esteket, koncerteket szerveznek az étteremben.   

Király Erika - Keszthelyi Tv                                

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus