+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az újságírókat köszöntötték
2023. március 14. kedd 17:04 - Zalaegerszeg
Az újságírókat köszöntötték
A vármegyei újságírókat köszöntötték a magyar sajtó napja alkalmából Zalaegerszegen. Az eseményen elhangzott, a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen a mindennapjainkban, a közösségi média azonban kihívás elé állítja a sajtó képviselőit. Az ünnepségen megköszönték az újságírók mindennapi munkáját.

1990 óta március 15-e a magyar sajtó napja. Ebből az alkalomból köszöntötték Zalaegerszegen a vármegye újságíróit. Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a világ számos pontján zajlik félretájékoztatás, a magyar sajtó képviselői azonban a hiteles tájékoztatás elkötelezett hívei. Dr. Sifter Rózsa kiemelte, fontos, hogy a média a gondokról és a szép eredményekről egyaránt tájékoztasson. Ez Zala vármegyében sincs másképp.

„A kormányhivatal több mint 1100 fős munkatársi gárdájának nagy segítséget jelent a sajtó támogatása. Az a fajta támogatása, amelyben hitelesen tájékoztatja Zala vármegye lakosságát arról a munkáról, amit a kormányhivatal végez. Mert mindezt Zala vármegye állampolgárainak kiszolgálása érdekében végezzük. Ezért elengedhetetlen, hogy híre legyen ennek, híre legyen sikereinknek, híre legyen azoknak a feladatoknak, amiket meg kell oldanunk.”

Dr. Vereckei Csaba Iván megyei rendőrfőkapitány azt mondta, a kimondott és leírt szónak üdvözítő, de pusztító hatalma is lehet. Úgy fogalmazott, 1848 előtt azért küzdöttek a magyarok, hogy ne cenzúrázzák az igazságot. Ma az újságíróknak azért kell küzdeni, hogy a cenzúrázatlan közösségi média hírei között a hiteles információt juttassák el. A zalai sajtósok nevében Frauenhoffer Márta is megosztotta gondolatait.

„Nem egyszerű ma a feladat, hiszen a közösségi médiával mi is versenyt futunk. Sokszor a közösségi médiából értesülünk mi is információkról. Mi is osztunk meg tartalmakat a különböző portálokon. Nem egyszerű a feladat, de szerencsére itt Zala vármegyében elmondhatjuk, hogy nagyon jó újságíró gárda van még mindig. Van hogy már az idősebbek azok, akik dolgoznak, de bízunk abban, hogy a fiatalok is megszeretik ezt a szakmát és mi át tudjuk adni nekik a tudásunkat.”

Nagy Bálint államtitkár egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen, így levélben köszöntötte a sajtó munkatársait. Úgy fogalmazott, a tájékoztatás felelőssége továbbra is az újságírók kezében van, akik hitelesen tájékoztatnak, nem pedig közölnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus