+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az újságírókat köszöntötték
2023. március 14. kedd 17:04 - Zalaegerszeg
Az újságírókat köszöntötték
A vármegyei újságírókat köszöntötték a magyar sajtó napja alkalmából Zalaegerszegen. Az eseményen elhangzott, a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen a mindennapjainkban, a közösségi média azonban kihívás elé állítja a sajtó képviselőit. Az ünnepségen megköszönték az újságírók mindennapi munkáját.

1990 óta március 15-e a magyar sajtó napja. Ebből az alkalomból köszöntötték Zalaegerszegen a vármegye újságíróit. Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a világ számos pontján zajlik félretájékoztatás, a magyar sajtó képviselői azonban a hiteles tájékoztatás elkötelezett hívei. Dr. Sifter Rózsa kiemelte, fontos, hogy a média a gondokról és a szép eredményekről egyaránt tájékoztasson. Ez Zala vármegyében sincs másképp.

„A kormányhivatal több mint 1100 fős munkatársi gárdájának nagy segítséget jelent a sajtó támogatása. Az a fajta támogatása, amelyben hitelesen tájékoztatja Zala vármegye lakosságát arról a munkáról, amit a kormányhivatal végez. Mert mindezt Zala vármegye állampolgárainak kiszolgálása érdekében végezzük. Ezért elengedhetetlen, hogy híre legyen ennek, híre legyen sikereinknek, híre legyen azoknak a feladatoknak, amiket meg kell oldanunk.”

Dr. Vereckei Csaba Iván megyei rendőrfőkapitány azt mondta, a kimondott és leírt szónak üdvözítő, de pusztító hatalma is lehet. Úgy fogalmazott, 1848 előtt azért küzdöttek a magyarok, hogy ne cenzúrázzák az igazságot. Ma az újságíróknak azért kell küzdeni, hogy a cenzúrázatlan közösségi média hírei között a hiteles információt juttassák el. A zalai sajtósok nevében Frauenhoffer Márta is megosztotta gondolatait.

„Nem egyszerű ma a feladat, hiszen a közösségi médiával mi is versenyt futunk. Sokszor a közösségi médiából értesülünk mi is információkról. Mi is osztunk meg tartalmakat a különböző portálokon. Nem egyszerű a feladat, de szerencsére itt Zala vármegyében elmondhatjuk, hogy nagyon jó újságíró gárda van még mindig. Van hogy már az idősebbek azok, akik dolgoznak, de bízunk abban, hogy a fiatalok is megszeretik ezt a szakmát és mi át tudjuk adni nekik a tudásunkat.”

Nagy Bálint államtitkár egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen, így levélben köszöntötte a sajtó munkatársait. Úgy fogalmazott, a tájékoztatás felelőssége továbbra is az újságírók kezében van, akik hitelesen tájékoztatnak, nem pedig közölnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus