+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Utat újítottak fel Zalaszentlászlón
2023. március 10. péntek 15:09 - Zalaszentlászló
Utat újítottak fel Zalaszentlászlón
1500 méteres útszakaszt újítottak fel Zalaszentlászlón. A beruházást a Magyar falu program támogatta. Ez és a hasonló fejlesztések a falvak életminőségét és megközelíthetőségét is szolgálják.

8800 m2-en 1210 tonna aszfaltot használtak fel az útszakasz felújítására. Az egy réteg aszfalt lefektetése mellett feltöltötték és tömörítették a padkaburkolatot. A munkálatok nettó önköltsége 45,3 millió forint volt.

„Remélem, folytatódik a Magyar falu program és ez megy minden településen sorba, tovább és ez a környék lakosságának a jobb közlekedését a városok fele is biztosítja és lehetővé teszi” - fejezte ki reményét Bohár István polgármester. 

A munkát saját kivitelezésben készítette el a Magyar Közút Keszthelyi Mérnöksége. A saját gépeknek is köszönhetően a munka gyorsan zajlott. Október 24-én történt meg az útpálya előkészítése profilmarással, november 11-én pedig le is vonultak a területről. Két évvel ezelőtt a Magyar falu útfelújítás program keretében országszerte vásároltak aszfaltbedolgozó gépláncokat.

„Az elmúlt esztendőben már tíz ilyen géplánc dolgozott az országos közúthálózaton. Ez az egyik olyan munka, amelyet saját kivitelezésben készítettünk a saját gépláncunkkal. Ezáltal lényegesen kedvezőbb áron tudtuk megvalósítani a felújítást. Igaz, hogy csak az egyszerűbb feladatokat tudjuk elvégezni, de úgy gondolom, hogy ez egy elég jelentős előrelépés az útfenntartás területén” - mondta Mórocz József, a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója. 

A kormány az elmúlt évek alatt jelentős forrásmennyiséget mozgósított a 2010előtt felhalmozott hatalmas útkarbantartási lemaradás ledolgozása érdekében – mondta el az útátadón Nagy Bálint közlekedési államtitkár. Célul tűzték ki, hogy az autópályák elérjék az országhatárokat, a megyei jogú városok gyorsforgalmi úthálózattal legyenek összekötve, illetve a falvakból pedig 30 percen belül elérhetőek legyenek a gyorsforgalmi utak. Utóbbi feladatot a Magyar falu program forrásai is segítik.

Nagy Bálint államtitkár: „Örülünk annak, hogy hozzá tudott járulni a kormány ahhoz, hogy a település tovább tudjon fejlődni, az itt élő embereket, illetve a helyben maradást tudja még inkább segíteni. Az a célunk és az a feladatunk, hogy ezt az infrastruktúraépítő munkát, amit az elmúlt években Magyarország Kormánya megkezdett, ez a jövőben is folytatódni tudjon.”

A kormány kiemelt figyelmet fordít az útfejlesztési programokra. Ezek élénkítik a gazdaság- és iparfejlesztéseket, a turizmust, valamint növelik a helyiek életminőségét.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus