+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vajdások nyerték meg az Eszterházy irodalmi versenyt
2023. március 8. szerda 17:14 - Keszthely
Vajdások nyerték meg az Eszterházy irodalmi versenyt
A Vajda János Gimnázium diákjai nyerték meg az Eszterházy irodalmi versenyt – számolt be róla szervező Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Az V. Eszterházy irodalmi verseny témáját a Gárdonyi 100 emlékév jegyében az egri író életművének szentelték a szervezők. A megmérettetésre 42 középiskolás csapat nevezett az ország minden pontjáról. Az írásbeli fordulót még tavaly novemberben tartották, a szóbelire a 12 legmagasabb pontszámot elért csapatot hívták be. A diákokra összesen 13 kreatív feladat várt, plusz feladatként meg kellett fejteniük egy Gárdonyi titkosírásával írt idézetet. A felkészülés sem volt könnyű, hiszen kevésbé ismert műveket kellett elolvasniuk. A nyertes, „Az irodalom rabjai” elnevezésű 11-dikes vajdás csapat tagjai Bencze Lilien Alexa, Berecz Barbara és Kovács Márton voltak, felkészítőjük Hóbor Katalin.

„Nagyon izgalmas verseny volt. A gyerekek előtte izgultak, de közben annyira kreatív és érdekes feladatok voltak, hogy végig nagyon lelkesen tudtak részt venni ezen a versenyen. És végig nagyon feldobottak voltak. A feladat típusai nagyon érdekesek voltak, nagyon-nagyon aktivizálta őket, sok szempontból megmozgatta őket. Úgyhogy nagyon jól érezték magukat és én magam is. Bent lehettünk a versenyen és egyfajta közönségként drukkolhattunk a csapatoknak.”

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus