+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Barlangoljunk!
2023. március 6. hétfő 15:38 - Balatonederics
Barlangoljunk!
Barlangolásra hívják a nemzeti parkok a természet szerelmeseit. Március a barlangok hónapja. Kilencedik alkalommal hirdették meg a programsorozatot. Kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket öt hazai nemzeti parkban, köztük a Balaton-felvidéken is. Hazánkban 4100 barlangot tartanak nyilván.

Extrém túrára készülnek a balatonedericsi Csodabogyós-barlangba. Ez is egyike Magyarország 40 látogatható barlangjának. Mivel itt nincs kiépítet út, ezért a vendégek kúszva-mászva fedezhetik fel, eredeti formájában a járatokat.

Ruisch Anikó: „Szerintem a természet az egy csoda az ember számára és én azt gondolom, hogy minél jobban kellene, hogy vigyázzunk erre az örökségre, ami még itt van nekünk, mind úgy a fákra, virágokra és barlangokra is egyaránt.”

Március a barlangok hónapja. Öt hazai nemzeti parkban várják különleges programokkal a látogatókat. Ráadásul az elmúlt években több olyan fejlesztés valósult meg a barlangokban, melyek tartalmasabbá teszik az aktív kikapcsolódást. Fotós túrák és denevérles is színesíti a kínálatot, illetve több kedvezményt is nyújtanak a Duna-Ipoly, a Duna-Dráva, az Aggteleki, a Bükki és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban. Balatonedericsen éjszakai túrát is vezetnek. 

„A fiataloktól egészen a nyugdíjas korosztályig látogatnak bennünket, hisz nem életkorfüggő feltétlen a barlang, hanem az ép testben ép lélek szellemében egy egészséges mozgásra neveli a vendégeket, illetve mozgatjuk őket” - mondta John Szilárd, az edericsi barlang üzemvezetője. 

A Csodabogyós  mellett számos barlangot overallos túrákkal lehet felfedezni, de kényelmes sétával is számos üreg bejárható, a Tapolcai-tavasbarlangban pedig csónakázni is lehet. A "Barlangoljunk!" kampány 2014-es elindulása óta csaknem 30 százalékkal növekedett az idegenforgalmi hasznosítású barlangok látogatószáma. Átlagosan félmillió regisztrált látogató érdeklődik évente ezek iránt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus