+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zenés vígjátékkal indított a Balaton Színház
2023. március 2. csütörtök 15:48 - Keszthely
Zenés vígjátékkal indított a Balaton Színház
Kiállítással és színházi előadással várták az érdeklődőket az újranyitott Balaton Színházban. A Nők hete programsorozat nyitányán teltháznyi közönség látogatott el az intézménybe. Számos rendezvénnyel készülnek már ebben a hónapban is a Goldmark munkatársai. Keszthely vezetése még októberben fogalmazott meg átfogó intézkedési tervet a megnövekedett energiaárak miatt. Ennek része volt, hogy december 15-től átmenetileg bezárt a Balaton Színház.

Folyamatosan telt a nézőtér. A két és fél hónapnyi kényszerleállás után március elsejére szervezhettek újra programot a Balaton Színház falai közé. A nézők is nagyon várták már, hogy eljöjjön ez a nap, sok kultúrakedvelő hiányolta, hogy ellátogathasson egy-egy rendezvényre.

„Nagyon vártuk már ezt a pillanatot. iszonyatosan hosszú volt a pandémia is, és ráadásul most zseniális darabokat hoztak. Úgyhogy látszik is, teltház van.” - mondta el Dallos Rita.

Egy bérleten kívüli előadásra várták a közönséget. A Pesti Művész Színház a Maga lesz a férjem című zenés vígjátékot hozta el Keszthelyre. Az 1937-es film színpadi adaptációjában egy vidám szerelmi történet bontakozik ki, mely tele van furfanggal, félreértésekkel és fülbemászó slágerekkel. Parádés szereposztással érkeztek a művészek a városba. Többek között Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila és Egyházi Géza is színpadra lépett.

„Rajtunk ugye nincs akkora súly, egyébként nem minden, de számos más befogadó teátrum, illetve színház állt le. Valakik már novembertől kezdve. Nekünk azért volt olyan szerencsénk, ha nem is annyit, de azért játszottunk, úgyhogy ez a darab sem fagyott meg ezen a télen. Itt most abban bízunk, hogy a közönség – és ebben volt már tapasztalat a Covid után, amikor nagyon sokára ülhettek be embere – akkor még nagyobb szurkolást éreztünk a részükről. És ezek az energiák, ahogy javítják egymást a színpadról le és vissza, abból bármi jó kisülhet.”

Színes festmények díszítik a Simándy-terem falait. A Nők hete kapcsán látható itt egy kiállítás. Tarcsányi Ágnes festő A képdiagnosztikától az ecsetig című tárlatán 52 darab festmény látható. Tájképek, női alakok és portrék is felfedezhetők az összeállításon, melyet március 21-ig nézhet meg a közönség. A jegypénztár nyitvatartási ideje mellett a különböző programok alkalmával is el lehet látogatni ide. A következő napokban tornával, tánccal, játékkal és előadásokkal is várják az érdeklődőket.

„Lesz egy Világjáró Klubunk hétfőn. Úgyhogy aki esetleg nem jutott el Mexikóig vagy Mexikó partjáig, az jöjjön el, mert egész biztos, hogy gondolatban eljutnak. És esetleg kedvet kapnak arra, hogy majd személyesen is meglátogassák Mexikót.” - osztotta meg Stadler Tímea Kinga igazgató.

A Nők hete sorozaton túl is lesznek programok a színházban. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt színes kínálatot nyújtanak a kulturális intézményben márciusban is.  Újra lesznek a bérletes előadások és koncertfilmvetítés a Legendás Koncertek sorozaton belül, valamint humoros performanszra is várják az érdeklődőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus