+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen lesz a Tour de Hongrie második szakaszának befutója
2023. március 1. szerda 17:10 - Keszthely
Keszthelyen lesz a Tour de Hongrie második szakaszának befutója
Keszthelyt is érinteni fogja a 2023-as Tour de Hongrie útvonala. A 44. Magyar Kerékpáros Körverseny szakaszait Budapesten mutatták be egy gálarendezvényen. Sztárversenyzők is neveztek a megmérettetésre, mely jó felkészülési lehetőséget biztosít nekik a Tour de France-ra.

Kisvideón népszerűsítik a Tour de Hongrie idei útvonalát. Felsorakoznak a filmben a kerékpáros sztárok is, mint például Valter Attila, Karl Ádám vagy Fabio Jakobsen. A sportolók szerint a verseny történetének legerősebb mezőnye gyűlhet össze a két hegyi etap, illetve a Proseries besorolás miatt.

Az útvonal-ismertetőn Révész Máriusz kiemelte, a szlogen idén a „Szintet léptünk” lesz. Ezt mutatja az elmúlt évek sikere, mint a Giro d’Italia nagy rajtja vagy a Tour de Hongrie korábbi versenyei. Hozzátette, szintlépés az is, hogy a mezőnyben már a hazaiak is tudnak rajtolni.

„Amikor elértük azt, hogy 2022-ben a Giro újra Magyarországról induljon, akkor bekövetkezett az a hihetetlennek tűnő történet, amit tulajdonképpen lehetetlennek tartottam, hogy a Tour de Hongrie-n olyan sprinter mezőny volt, ami talán még erősebb volt, mint akik a Giro-n versenyeztek. És előállt az a helyzet, hogy Hollandiában – Karcsi mutatott ilyen lapot nekem – a Groenewegen-Jakobsen Tour de Hongrie párharc az hamarabb jelent meg fontosabb hírként a holland sajtóban, mint a Giro-nak a befutója.”

A 2023-as Tour de Hongrie rajtja május 10-én lesz Szentgotthárdról. Ekkor 168 kilométert kell megtenniük. A második szakasz Keszthelyt is érinti. A Georgikon utcában lesz a befutó. Az útvonal-ismertetőre meghívást kaptak az érintett települések polgármesterei is. Manninger Jenő a helyszínről jelentkezett be közösségi oldalán.

„Május 11-én Keszthelyen lesz a második szakasznak a befutója. Nagy öröm, hogy Keszthely is szerepel ezen az útvonalon. Így az egész ország láthatja majd a gyönyörű környékünket. Keszthely neve megjelenik Európa-szerte. Nagyon szeretjük a kerékpározást, a környéken is rengetegen kerékpároznak, az egyik kedvelt túrakerékpáros célpont a Balatonnál Keszthely és környéke. Úgyhogy ezért is különösen arra számíthatunk, hogy magán a versenyen is rengeteg érdeklődő és néző lesz.

A verseny érinti még Kaposvárt, Pécset, Martonvásárt és Dobogókőt is. A befutó Budapesten lesz május 14-én vasárnap a Műegyetem rakparton. A Tour de Hongrie jóval több sporteseménynél: kulturális és turisztikai szempontból is fontos szerepet tölt be Magyarország életében. A közmédia ennek megfelelően ismét teljes hosszában, élőben közvetíti majd a Magyar Körverseny szakaszait.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus