+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felolvasóünnep lesz, már lehet jelentkezni
2023. február 15. szerda 16:48 - Zalaegerszeg
Felolvasóünnep lesz, már lehet jelentkezni
Ismét Wass Albert felolvasóünnepet szerveznek Keszthelyen. Már várják a jelentkezőket, akik bármely határon túli vagy anyaországi szerzőtől olvashatnak. Az elmúlt évhez hasonlóan most is számítanak az iskolásokra is.

Wass Alberttől, más határon túli vagy anyaországi szerzőktől is lehet felolvasni a rendezvényen. Tavaly több mint hatvanan vettek részt az eseményen. A szervező helyi KÉSZ csoport és a Nemzeti Kör 2010-ben szólította meg először az embereket. Akkor még az volt a cél, hogy népszerűsítsék a méltatlanul elhallgatott Wass Albertet. Az erdélyi szerző azóta bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, de a civilek nem hagytak fel a programmal. Krupla Zoltán szervező elmondta, hogy az irodalmat és a határon túli költők, írók munkásságát szeretnék népszerűsíteni. A felolvasáshoz bárki csatlakozhat február 24. 18 órától.

Krupla Zoltán szervező, a Keszthelyi Nemzeti Kör Egyesület elnöke: „Általában 10 percet gondolunk egy-egy felolvasásra, természetesen lehet rövidebb. Ki, amit hoz magával, lehet csak egy verset szeretne elmondani, ami nem több mint öt perc, akkor jöhet a következő, mert mindig ott vannak a személyek, akik felolvasnak. De lehet hosszabb terjedelműt is, ha úgy gondolja, hogy ha tényleg ezt szeretné elmondani és ha ez 15 perc, az se gond.”

A felolvasás a Kossuth Lajos utca 45. szám alatti civil közösségi térben lesz. A szervezők elektronikus vagy telefonos elérhetőségén lehet jelentkezni. Főleg az éjszakai órákban várják a felolvasókat, jellemzően ilyenkor vannak kevesebben a résztvevők.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus