+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fokozottan figyelnek a polgárőrök a téli időszakban
2023. február 15. szerda 12:58 - Alsópáhok
Fokozottan figyelnek a polgárőrök a téli időszakban
Az idősekre és a mozgáskorlátozottakra még nagyobb figyelem jut a téli időszakban. A füstölő kémény akciót az Országos Polgárőr Szövetség indította el a fűtési szezon idejére. A karitatív program célja, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. A járási civil szervezet is folyamatosan pásztázza a házakat, hogy nem látnak-e problémát, elsősorban Alsópáhokon, valamint Hévízen az Egregyi városrészben járőröznek.

Fokozottan figyelik az idős, az egyedül élő és a mozgáskorlátozott lakosok házait a járási polgárőrök. Nem csak azt nézik, hogy füstöl-e a kémény, hanem azt is, hogy fel vannak-e húzva a redőnyök, a kiakasztott éthordókat bevitték-e a házba. A gyanús körülményeket is kutatják, céljuk, hogy időben kiderüljön, ha valaki bajba jutna.

Több lakóval is jó kapcsolatot ápol a polgárőrség Alsópáhokon. Szívesen beszélgetnek is velük, hogy mindent rendben találnak-e. Rózsi néni is azok közé tartozik, akik örömmel veszik a civil szervezet nyújtotta segítséget.

„Én örülök neki személy szerint, mert legalább figyelnek ránk. Aztán én örülök, hogy az iskolánál a gyalogátkelőnél is segítették az iskolásokat, irányították a forgalmat, ennek nagyon örülök. Gyerekem nincs már pici, meg unokám sem, de azért örülök neki, hogy ennyire figyelnek mindenre.” - osztotta meg Fehér Ernőné Rózsi néni.

Az Országos Polgárőr Szövetség javaslatára a lakosság minél szélesebb rétegének elérése érdekében figyelembe veszik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tanácsait. Szorosan együttműködnek rajtuk kívül a rendőrséggel, az önkormányzatokkal és annak intézményeivel ebben az időszakban is. Volt már szükség a segítségnyújtásra, amikor egy egyedül élő, mozgáskorlátozott férfinél tapasztaltak a megszokottól eltérő körülményeket.

„Estefelé kint volt az éthordó. Mivel nem vagyunk hatósági szervezet és nem tudunk bemenni így, ezért rendőrségi segítséget kértünk, velük együtt mentünk be a házba. Ott megtaláltuk a férfit. Elég sok takaró volt rajta, mint az ujjam, olyan vékonyka kis ágak voltak, amivel tudott volna fűteni. Úgyhogy a rendőrök mentőt hívtak, beszállították a kórházba. Czigány Sándor polgármester úr jóvoltából az önkormányzat fizette azt a pár napot, amit ott kellett töltenie és elrendezte, hogy elszállítsák egy intézetbe.” - idézte fel Urbán Zoltán a Zala Megyei Polgárőr Szövetség Keszthelyi Régiójának járási koordinátora.

A járási polgárőrök folyamatosan figyelik a településeken élők házait. A füstölő kémény program célja még, hogy felhívják a figyelmet a megfelelő tüzelőanyaggal való fűtésre, valamint a téli időszakban előforduló fagyás és füstmérgezés megelőzésére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus