+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fokozottan figyelnek a polgárőrök a téli időszakban
2023. február 15. szerda 12:58 - Alsópáhok
Fokozottan figyelnek a polgárőrök a téli időszakban
Az idősekre és a mozgáskorlátozottakra még nagyobb figyelem jut a téli időszakban. A füstölő kémény akciót az Országos Polgárőr Szövetség indította el a fűtési szezon idejére. A karitatív program célja, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. A járási civil szervezet is folyamatosan pásztázza a házakat, hogy nem látnak-e problémát, elsősorban Alsópáhokon, valamint Hévízen az Egregyi városrészben járőröznek.

Fokozottan figyelik az idős, az egyedül élő és a mozgáskorlátozott lakosok házait a járási polgárőrök. Nem csak azt nézik, hogy füstöl-e a kémény, hanem azt is, hogy fel vannak-e húzva a redőnyök, a kiakasztott éthordókat bevitték-e a házba. A gyanús körülményeket is kutatják, céljuk, hogy időben kiderüljön, ha valaki bajba jutna.

Több lakóval is jó kapcsolatot ápol a polgárőrség Alsópáhokon. Szívesen beszélgetnek is velük, hogy mindent rendben találnak-e. Rózsi néni is azok közé tartozik, akik örömmel veszik a civil szervezet nyújtotta segítséget.

„Én örülök neki személy szerint, mert legalább figyelnek ránk. Aztán én örülök, hogy az iskolánál a gyalogátkelőnél is segítették az iskolásokat, irányították a forgalmat, ennek nagyon örülök. Gyerekem nincs már pici, meg unokám sem, de azért örülök neki, hogy ennyire figyelnek mindenre.” - osztotta meg Fehér Ernőné Rózsi néni.

Az Országos Polgárőr Szövetség javaslatára a lakosság minél szélesebb rétegének elérése érdekében figyelembe veszik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tanácsait. Szorosan együttműködnek rajtuk kívül a rendőrséggel, az önkormányzatokkal és annak intézményeivel ebben az időszakban is. Volt már szükség a segítségnyújtásra, amikor egy egyedül élő, mozgáskorlátozott férfinél tapasztaltak a megszokottól eltérő körülményeket.

„Estefelé kint volt az éthordó. Mivel nem vagyunk hatósági szervezet és nem tudunk bemenni így, ezért rendőrségi segítséget kértünk, velük együtt mentünk be a házba. Ott megtaláltuk a férfit. Elég sok takaró volt rajta, mint az ujjam, olyan vékonyka kis ágak voltak, amivel tudott volna fűteni. Úgyhogy a rendőrök mentőt hívtak, beszállították a kórházba. Czigány Sándor polgármester úr jóvoltából az önkormányzat fizette azt a pár napot, amit ott kellett töltenie és elrendezte, hogy elszállítsák egy intézetbe.” - idézte fel Urbán Zoltán a Zala Megyei Polgárőr Szövetség Keszthelyi Régiójának járási koordinátora.

A járási polgárőrök folyamatosan figyelik a településeken élők házait. A füstölő kémény program célja még, hogy felhívják a figyelmet a megfelelő tüzelőanyaggal való fűtésre, valamint a téli időszakban előforduló fagyás és füstmérgezés megelőzésére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus