Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A bábozással a kreativitás is fejleszthető
2023. feb. 8. szerda | Keszthely
A bábozással a kreativitás is fejleszthető
Ingyenes felnőttképzést tartanak a Gyermekkönyvtárban. Az aprók színháza – Bábos játékok technikái a legkisebbeknek című projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. Dr. Józsa Évától több alkalmon keresztül tanulhatnak az érdeklődők.

Nem csak a felnőtteknél, a gyermekeknél is működnek a különböző eszközök, ha megfelelően szólaltatják meg ezeket. A felnőttképzésen szülők, pedagógusok, könyvtárosok egyaránt részt vehetnek, akik olyan technikákat sajátíthatnak el, amelyeket alkalmazni tudnak munkájuk, nevelésük során.

„A bábozás mindig is érdekelt és ez egy nagyon jó kezdeményezés szerintem, hogy van egy lehetőség felnőtt fejjel újat tanulni.” - mondta el Tókáné Rózsa Andrea.

Egymás tapasztalatait megoszthatják egymással az alkalmakon a résztvevők. A foglalkozás vezetője jó tanácsokkal látja el azokat, akik már használták ezeket az eszközöket kreativitásfejlesztésre. A bábozás hagyománya régre nyúlik vissza. Többeket érdekel a téma, van olyan is, aki például a szakdolgozatához gyűjt plusz információt.

„Én az ELTE-n a tanítószakon tanulok, tanítóképzőbe járok és a papírszínházból írom a szakdolgozatomat. Amiről itt ezen a kurzuson is szó lesz, úgyhogy úgy gondoltam, hogy mindenképp érdekes lehet. Egy kicsit újat is tanulhatok, illetve maga ez a bábozás is. Ez a világ engem nagyon érdekel, úgyhogy ezért vagyok most itt.” - osztotta meg Vadász Virág.

A kurzus célja, hogy az érdeklődők elsajátíthassák, hogy hogyan lehet bábozni minél természetesebben. Olyan módszereket sajátíthatnak el a képzésen a hallgatók, amelyeket könnyen tudnak alkalmazni. Dr. Józsa Éva 31 évet tanított a felsőoktatásban, színházművészetből doktorált. Ott fejlesztette ki módszerét, mely minden korosztálynak hasznos. A címzetes egyetemi tanár kiemelte, a jelenkor legnagyobb veszélye az unatkozó, a túlpörgetett, illetve az aktív cselekvésre képtelen gyermekekben rejlik.

„Ezek majd nagyon komoly problémák lesznek. A színházművészet az itt és most művészete. Ott cselekedni kell, ott aktivizálódni kell, ott alkotni kell, létre kell hozni valamit és nem passzív befogadó, hanem alkotó. És miközben játszik a felnőtt vele, aközben interakció van.”

A kurzuson szó lesz még az árnyjátékról, valamint a pedagógiában és a terápiában alkalmazható bábozásról is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2019. jún. 26. szerda 21:22 | Alsópáhok
Közösségi élményekre, kreatív látásmódra épülő felnőtt tábor zajlik Alsópáhokon “Csináld magad!” címmel.
| 2015. júl. 20. hétfő 13:05 | Keszthely
Kreatív képzőművészeti táborban festhettek, agyagozhattak és óriás buborékot eregethettek a gyerekek.
| 2024. szep. 20. péntek 19:15 | Vállus
Az önkormányzati épület magába foglalja az orvosi rendelőt és a hivatali helyiséget is.
| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
KREA TV
19:00
Híradó
19:15
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.