+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Károkat okozott a viharos szél Keszthelyen
2023. február 6. hétfő 17:43 - Keszthely
Károkat okozott a viharos szél Keszthelyen
Több mint háromszáz jelzés érkezett a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányító Ügyeletére a hétvégén elsősorban a szombaton tomboló viharos erejű szél miatt. A vármegye tűzoltói közel kétszáz helyen számoltak fel káreseményt, a legtöbb munkát, 180 esetet szombaton adta a vihar.

Kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, és megrongálódott épületekhez riasztották elsősorban a tűzoltókat. Szombaton 69 hivatásos tűzoltó 20 járművel, 8 önkéntes tűzoltó egyesület 8 járművel és 37 fővel dolgozott. A Pelso Járási Mentőcsoport 4 fővel és egy technikai eszközzel dolgozott. Címről, címre haladtak, számolták fel a károkat. A Tapolcai úton egy élelmiszerüzlet tetejét bontotta meg a szél. Autókra és vásárlókra is hullottak a tetőelemek. Nem sérült meg senki. Több fát is kicsavart a szél Keszthelyen, a Helikon parkban a járdára dőlt rá egy nagyméretű fa.

„Ami a szombati napot illeti Hévízen egy helyi uszoda tető lemezeit rongálta meg a vihar. A Tapolcai úton lévő gyorsétterem tetejét is megkezdte a szél, itt a helyi tűzoltók a szakemberek kiérkezéséig nyújtottak segítséget, illetve védték, hogy nehogy lehessenek ot a darabok. Emellett a Balaton-parti városban több helyszínen is olyan parkoló autókra dőltek fák, amikben szerencsére senki nem tartózkodott. Hétfőn a Fodor utcában, ahol egy helyi általános iskola udvarán kidőlt egy fa, ez rádőlt egy melléképületre, valamint az iskolába való bejutást is akadályozta, ezt 8 méter magas fát egyébként motoros láncfűrésszel eltávolították keszthelyi tűzoltók.”  - nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szombaton a Tomaji soron villanyvezetékre dőlt egy fa. A tűzoltók vasárnap távolították ezt el, a helyszínen dolgoztak az E.on munkatársai is. Estére állt helyre az áramszolgáltatás. Keszthely környékén az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltók és a Hévízi Önkéntes Tűzoltók nagy segítséget jelentettek az esetek felszámolásában. A hétvégén a tűzoltók, az önkéntes mentő szervezetek tagjainak száma jócskán meghaladja száz főt. Rengeteg beavatkozás volt, de személyi sérülés egyik esetben sem történt.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus