+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Károkat okozott a viharos szél Keszthelyen
2023. február 6. hétfő 17:43 - Keszthely
Károkat okozott a viharos szél Keszthelyen
Több mint háromszáz jelzés érkezett a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányító Ügyeletére a hétvégén elsősorban a szombaton tomboló viharos erejű szél miatt. A vármegye tűzoltói közel kétszáz helyen számoltak fel káreseményt, a legtöbb munkát, 180 esetet szombaton adta a vihar.

Kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, és megrongálódott épületekhez riasztották elsősorban a tűzoltókat. Szombaton 69 hivatásos tűzoltó 20 járművel, 8 önkéntes tűzoltó egyesület 8 járművel és 37 fővel dolgozott. A Pelso Járási Mentőcsoport 4 fővel és egy technikai eszközzel dolgozott. Címről, címre haladtak, számolták fel a károkat. A Tapolcai úton egy élelmiszerüzlet tetejét bontotta meg a szél. Autókra és vásárlókra is hullottak a tetőelemek. Nem sérült meg senki. Több fát is kicsavart a szél Keszthelyen, a Helikon parkban a járdára dőlt rá egy nagyméretű fa.

„Ami a szombati napot illeti Hévízen egy helyi uszoda tető lemezeit rongálta meg a vihar. A Tapolcai úton lévő gyorsétterem tetejét is megkezdte a szél, itt a helyi tűzoltók a szakemberek kiérkezéséig nyújtottak segítséget, illetve védték, hogy nehogy lehessenek ot a darabok. Emellett a Balaton-parti városban több helyszínen is olyan parkoló autókra dőltek fák, amikben szerencsére senki nem tartózkodott. Hétfőn a Fodor utcában, ahol egy helyi általános iskola udvarán kidőlt egy fa, ez rádőlt egy melléképületre, valamint az iskolába való bejutást is akadályozta, ezt 8 méter magas fát egyébként motoros láncfűrésszel eltávolították keszthelyi tűzoltók.”  - nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szombaton a Tomaji soron villanyvezetékre dőlt egy fa. A tűzoltók vasárnap távolították ezt el, a helyszínen dolgoztak az E.on munkatársai is. Estére állt helyre az áramszolgáltatás. Keszthely környékén az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltók és a Hévízi Önkéntes Tűzoltók nagy segítséget jelentettek az esetek felszámolásában. A hétvégén a tűzoltók, az önkéntes mentő szervezetek tagjainak száma jócskán meghaladja száz főt. Rengeteg beavatkozás volt, de személyi sérülés egyik esetben sem történt.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
 
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
 
Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról sem.
 
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet.
 
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
 
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus