+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fúvósfarsang Vonyarcvashegyen
2023. február 6. hétfő 17:19 - Vonyarcvashegy
Fúvósfarsang Vonyarcvashegyen
Újra Fúvósfarsangot rendeztek Vonyarcvashegyen. A COVID miatti két év kihagyás után a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar fergeteges műsorral lepte meg a bálra érkezőket. A farsangnak a hagyományokhoz híven idén is jótékony célja volt.

Igazi örömünnep volt az idei Fúvósfarsang, hiszen több évig nem rendezhették meg a hagyományos bált. 160-an vettek részt a rendezvényen. A jegyár bevétel egy részét és a tombolából befolyó összeget a zenekar fejlesztésére fordítják, hangszereket, illetve új fellépő ruhákat is vásárolnak belőle. Ha lesz lehetőségük, akkor külföldi fellépéseket is finanszíroznak. A farsangnak morális célja is volt.

„Újra életjelet adjunk magunkról mind a zenekarunk felé, tehát saját zenekarunk felé, én magam is zenekaros vagyok, újra visszahozzuk az életet a zenekarba, másfelől pedig a környékbelieknek, akik erre a bálra mindig nagyon szívesen eljöttek. Sajnos ugye az ismert okok miatt kettő már kimaradt. Kettő éve volt a legreménytelenebb a helyzet, amikor csak online bejelentkezéssel tudtuk köszönteni a zenekar tagjait. Tavaly már egy zártkörű rendezvényt tudtunk tartani, ami nagyon jól sikerült, nagyon jól éreztük magunkat, de vendégeket sajnos még nem tudtunk fogadni. Most pedig hát itt az idő, hogy újra megmutassuk magunkat.” - mondta Rizsányi Zoltán a Kék Balaton Fúvós Egyesület elnöke.

A harminc fős kiszenekar egy spanyol összeállítással készült. Az ötven tagból álló nagyzenekar Korda György Reptér című dalát adta elő, erre fűztek fel nemzetközi slágereket, többek között a spanyol cigánytáncot, vagy a Greaseből egy részletet.

„Nagyon vártuk már ezt az időt, hogy eljöjjön. Most már 26. alkalommal rendezzük meg a Fúvósfarsangot, sajnos két év kihagyás után. Erről már általában az a vélemény, hogy lapozzunk. Én is azt gondolom, hogy lapozni kell, tovább kell menni, fölálltunk. Egy új műsorral készülünk a ma este. Mind a két együttesünk föllép. ”  - árulta el Kiss Tamás a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar karnagya.

A település vezetése is nagyon fontosnak tartja, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvények legyenek Vonyarcvashegyen. Emellett az egyesületben végzett értékteremtő, hagyományőrző munka fontosságára is felhívták a figyelmet. Kiemelt cél, hogy megbecsüljék és elismerjék a civilek által végzett erőfeszítéseket.

„Maga a Kék Balaton Fúvós Egyesületünk, ez ékes példája annak, hogy amit őrájuk jellemzően, mint civilekre, hogy mennyire értékteremtőek, mennyire közösségteremtőek, közösség építők, összetartó erővel rendelkeznek, mennyire együttműködőek, ha kell segítenek, jótékonykodnak, hagyományt őriznek és nagyon tettrekészek. Ezek nagyon fontosak a közösségünknek az életében. Ezért fontos számunkra elsősorban, hogy ezeket a közösségeket egybetartsuk” - tudtuk meg Pali Róberttől, Vonyarcvashegy polgármesterétől.

A műsorszámok után vacsorával, tombolával, tánccal folytatódott a farsangi mulatság Vonyarcvashegyen.  

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus