+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / KeszthelyFest 2023 - Légy ott!
2023. február 3. péntek 15:44 - Keszthely
KeszthelyFest 2023 - Légy ott!
Három nagykoncert várja az érdeklődőket az idén a KeszthelyFesten július 6-a és 8-a között. A négy naposra tervezett fesztiválon gyerekek, fiatalok és idősek is találnak maguknak szórakozási lehetőséget. A rendezvényen több újdonság is várja a látogatókat a programok és a gasztronómia terén is. A zene mellett más művészeti ágak is helyet kapnak Keszthelyen.

A KeszthelyFest a város legnagyobb nyári fesztiválja. A tömegeket vonzó rendezvényen több színpadon, párhuzamosan zajlanak a programok. Az idén a zene mellett irodalmi, képzőművészeti és történelmi csemegék is lesznek. Érkezik Bán János író és Piroch Gábor kaszkadőr, kocsmakvízekkel is készülnek a szervezők, a helyi képzőművészek pedig a fesztivál pillanatait örökítik meg. Természetesen gasztronómiai kínálat is lesz, ez is tartogat újdonságokat.

„Úgy lesz összeválogatva a kitelepülők palettája, hogy helyet kapnak helybéli és környéki borászok, illetve gasztronómiás kitelepülők. Mellettük a mentes, gluténmentes étrendet is képviselni fogják majd. Így akik ételérzékenyek vagy laktózérzékenyek, ők is fogyasztani tudnak majd a palettáról.” - tájékoztatott Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

A Fő téri színpadon T. Danny nyitja a produkciók sorát, majd a Csík zenekar lép fel Presser Gáborral kiegészülve. Itt lesz az Első Emelet, valamint Szikora Robi és az R-Go gidák. A fiatalok sem maradnak zene nélkül, Erős és Spigiboy valamint Hamvai PG is színesíti a palettát. A fesztiválhoz a Viviera Beach is csatlakozott, fellép többek között Krisz Rudi és KKevin, de a Balaton-parton Bagossy Brothers koncert is lesz.   

„Ennek az a célja turisztikai értelemben, hogy a szezon elején, amikor még nincs főszezon, akkor már felhívjuk a figyelmet arra, hogy egyrészt érdemes Keszthelyre jönni, másrészt ennek van egy óriási marketing értéke is. Ez is más, mint az eddigiekben, hogy már idejekorán elkezdték a szervezők a reklámozását, a bevezetését.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A gyerekeket Farkasházi Réka, a Tintanyúl és az Iszkiri zenekar szórakoztatja majd. Emellett sziklamászás, arcfestés és játékok is várják őket. A Festetics-kastély is kiemelt helyszíne lesz a fesztiválnak, itt Schiffer Miklós divat-és stílustanácsadóval, valamint híres hazai divattervezők bemutatójával találkozhat a közönség. A programot a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa is támogatja.

„Európa Kulturális Fővárosa nem csak Veszprémben van, hanem 116 településen a Bakony-Balaton régióban. Keszthely talán az egyik legfontosabb területe, városa ennek a nyugati régióban. Olyan programok lesznek itt, amik nekünk különösen fontosak, mert fókuszálnak a családra, fókuszálnak arra, hogy nagyon széles korosztálynak adjanak remek programokat. Úgyhogy nagy izgalommal várjuk.” - tette hozzá Müller Mihály, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa sajtófőnöke.

A KeszthelyFesten a helyiek is lehetőséget kapnak. A Lokál Ponton, ami szintén új helyszíne a rendezvénynek, fellép többek között Dorián, Sza-sza és Ipa is.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus