Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / KeszthelyFest 2023 - Légy ott!
2023. feb. 3. péntek | Keszthely
KeszthelyFest 2023 - Légy ott!
Három nagykoncert várja az érdeklődőket az idén a KeszthelyFesten július 6-a és 8-a között. A négy naposra tervezett fesztiválon gyerekek, fiatalok és idősek is találnak maguknak szórakozási lehetőséget. A rendezvényen több újdonság is várja a látogatókat a programok és a gasztronómia terén is. A zene mellett más művészeti ágak is helyet kapnak Keszthelyen.

A KeszthelyFest a város legnagyobb nyári fesztiválja. A tömegeket vonzó rendezvényen több színpadon, párhuzamosan zajlanak a programok. Az idén a zene mellett irodalmi, képzőművészeti és történelmi csemegék is lesznek. Érkezik Bán János író és Piroch Gábor kaszkadőr, kocsmakvízekkel is készülnek a szervezők, a helyi képzőművészek pedig a fesztivál pillanatait örökítik meg. Természetesen gasztronómiai kínálat is lesz, ez is tartogat újdonságokat.

„Úgy lesz összeválogatva a kitelepülők palettája, hogy helyet kapnak helybéli és környéki borászok, illetve gasztronómiás kitelepülők. Mellettük a mentes, gluténmentes étrendet is képviselni fogják majd. Így akik ételérzékenyek vagy laktózérzékenyek, ők is fogyasztani tudnak majd a palettáról.” - tájékoztatott Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

A Fő téri színpadon T. Danny nyitja a produkciók sorát, majd a Csík zenekar lép fel Presser Gáborral kiegészülve. Itt lesz az Első Emelet, valamint Szikora Robi és az R-Go gidák. A fiatalok sem maradnak zene nélkül, Erős és Spigiboy valamint Hamvai PG is színesíti a palettát. A fesztiválhoz a Viviera Beach is csatlakozott, fellép többek között Krisz Rudi és KKevin, de a Balaton-parton Bagossy Brothers koncert is lesz.   

„Ennek az a célja turisztikai értelemben, hogy a szezon elején, amikor még nincs főszezon, akkor már felhívjuk a figyelmet arra, hogy egyrészt érdemes Keszthelyre jönni, másrészt ennek van egy óriási marketing értéke is. Ez is más, mint az eddigiekben, hogy már idejekorán elkezdték a szervezők a reklámozását, a bevezetését.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A gyerekeket Farkasházi Réka, a Tintanyúl és az Iszkiri zenekar szórakoztatja majd. Emellett sziklamászás, arcfestés és játékok is várják őket. A Festetics-kastély is kiemelt helyszíne lesz a fesztiválnak, itt Schiffer Miklós divat-és stílustanácsadóval, valamint híres hazai divattervezők bemutatójával találkozhat a közönség. A programot a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa is támogatja.

„Európa Kulturális Fővárosa nem csak Veszprémben van, hanem 116 településen a Bakony-Balaton régióban. Keszthely talán az egyik legfontosabb területe, városa ennek a nyugati régióban. Olyan programok lesznek itt, amik nekünk különösen fontosak, mert fókuszálnak a családra, fókuszálnak arra, hogy nagyon széles korosztálynak adjanak remek programokat. Úgyhogy nagy izgalommal várjuk.” - tette hozzá Müller Mihály, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa sajtófőnöke.

A KeszthelyFesten a helyiek is lehetőséget kapnak. A Lokál Ponton, ami szintén új helyszíne a rendezvénynek, fellép többek között Dorián, Sza-sza és Ipa is.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. jún. 26. szerda 19:15 | Keszthely
Több helyszínen lesznek a programok.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
| 2024. feb. 16. péntek 19:15 | Keszthely
Minden korosztályra gondoltak a szervezők, a zenés előadásokon túl kultúr- és gasztroudvart is terveznek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.