+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerűek a szakképzések
2023. február 2. csütörtök 16:41 - Keszthely
Népszerűek a szakképzések
Népszerűek a szakképzések Keszthelyen is. Az általános iskolásoknak még 20 napjuk maradt jelentkezni középfokú intézménybe. Jó lehetőséget biztosítanak a technikumok és a szakképzők annak, akik még nem döntöttek arról, hogy milyen területen szeretnének később elhelyezkedni. Az iskolák vezetői vallják, a technikumi képzésekkel könnyebb célirányosabb továbbtanulni valamelyik egyetemen is.

Egészségügyi képzés az Asbóthban. Az első évfolyamosoknak még itt tartják a gyakorlati órákat, később minden ágazatból külső cégek fogadják a diákokat. Így éles helyzetekből sajátíthatják el a tudnivalókat. Több mint 110 partnere van az intézménynek. A képzési paletta nagyon színes, országosan is kiemelkedő, 15 szakmai képzés folyik itt. A szakképzők iránt megnőtt a kereslet, amit az intézmények üdvözölnek. Egyes szakokra akár 5-szörös túljelentkezés tapasztalható.

„Nem minden gyereknek szükséges gimnáziumba menni. Nem csak és kizárólag a gimnázium a lehetőség, hanem például egy technikumi képzés az különösen jó alternatívát jelenthet a gyerekek számára. Hiszen azonkívül, hogy egy gimnáziumi szintű érettségit biztosít, azonkívül még egy technikusi oklevelet is ad. Igaz, hogy nem 4, hanem 5 év alatt, de ez a képzés egyenes út és könnyű bejutást jelent a szakirányú egyetemi továbbtanulás felé is.” - mondta el Csótár András igazgató.

A közgázban pénzügyi-számviteli ügyintézőket, vállalkozási-ügyviteli ügyintézőket, valamint logisztikai technikusokat képeznek. Ebben az intézményben is van lehetőség szakmai gyakorlatokon szerezni tapasztalatokat. Az elmúlt két évben 10-15%-kal nőtt az érdeklődés a képzések iránt.

„Szeretném kiemelni, hogy idén megszületett az együttműködés a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karával, így már okleveles technikusokat is fogunk képezni.” - osztotta meg Páhi Sándorné Szalai Éva igazgató.

Ételkészítés órán sajátítják el az alapokat a tanulók a VSZK-ban. A környékbeli szállodákban is fogadják a diákokat. A turizmus-vendéglátás ágazat mellett sport ágazati szakképzés is van az iskolában, fitness-wellness instruktorokat is képeznek. A nyílt napok alapján sok jelentkezőre számítanak.

„Aki ezekben a szakmákban akar szakmát szerezni és ezt megfelelő minőségben akarja elvégezni, akkor azt gondolom, hogy a legjobb hely itt a mi régiónk. Hiszen kiváló gyakorlati munkahelyek vannak itt a környékünkön.” - emelte ki Fisli István igazgató

A Premontrei Szakgimnázium Technikum és Kollégiumában a szoftverfejlesztő- és tesztelő képzés az egyik legnépszerűbb, sokan érdeklődnek ez iránt. Az egészségügy és az oktatás területén is képeznek ki szakembereket. Az informatikában és az oktatásban az egyetemekkel együttműködve zajlik a közös képzési program. A nyílt napok nekik is sokat segítenek.

„Nagyon fontos az, hogy a diákjainkkal tudnak beszélgetni közvetlenül és nem nekünk kell elmondani és hinni. Hanem a saját volt iskolatársaiknak azt, hogy itt milyen képzés folyik.” - fogalmazott Balogh Csaba igazgató.

A szakképzésekre február 22-ig lehet jelentkezni. A középfokú intézmények vallják, érdemes minél több információt szerezni a képzésekről, hiszen ezek nagy segítséget nyújthatnak a döntésben.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus