+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megduplázódott a Vadlán Ultra Terep versenyzőinek száma
2018. november 15. csütörtök 10:14 - Keszthelyi-hegység
Megduplázódott a Vadlán Ultra Terep versenyzőinek száma
Közel 300 versenyző rajtolt el Cserszegtomajról a második Vadlán Ultra Terep futóversenyen. A sportolóknak 50 vagy 108 kilométeres távokon kellett teljesíteniük és 308 méteres szintkülönbséget kellett legyőzniük. A verseny idéntől a Terepfutó Nemzeti Bajnokság fordulói között is szerepel.

Bővelkedett kihívásokban a Vadlán Ultra Terep futóverseny. A sportolóknak nem csak a kilométerekkel, hanem a Keszthelyi-hegység domborzati viszonyaival is meg kellett küzdeniük a célba érés érdekében. A Nagymezőt elhagyva már egyenletesebb terepen futhattak a cserszegtomaji benzinkútnál lévő frissítőpontig. Innen már csak 5 kilométert kellett teljesíteni a célig.  

„Nagyon kivagyok, de ezt térden állva, térden kúszva is megcsinálom. Már kivagyok nagyon.” - mondta az egyik versenyző, Mácsár Tamás.

„Aszfaltfutó vagyok, tehát nekem a terep az azért egy idegen közeg. Mivel keszthelyi vagyok, azért néha futok az erdőben, de azért itt voltak eléggé nagy kihívású emelkedők, amivel meg kellett küzdeni.” - tette hozzá egy másik futó, Pölöskei Tamás.

A Vadlán Ultra Terep célja, hogy felhívja a figyelmet a Keszthelyi-hegység értékeire. A verseny útvonala magában foglalja a kilátókat, a Tátika és a Rezi várat valamint a Sztúpát is. A sportolók az 50 és a 108 kilométeres távokon az őszi erdő szépségeiben is gyönyörködhettek. A futók a cserszegtomaji sportcsarnokban szakíthatták át a képzeletbeli célszalagot.

„Gyakran futunk itt a Balaton-felvidéken. A tanúhegyeket nagyon jól ismerjük, de ezt a  Keszthelyi-hegységet kevésbé. Én zalaegerszegi vagyok, és gyerekkoromban jártam ezen a környéken, de aztán így kimaradt vagy 30-40 év. Azért választottuk, hogy megnézzük ezt a környéket is. Gyönyörű volt, tehát nagyon változatos vidék, nem gondolta volna az ember.” - tájékoztatott az egyik futó, Dén Edit.

A sportcsarnokban a sportolók megpihenhettek a verseny után, és megoszthatták egymással a tapasztalataikat. Természetesen ebéd és frissítők is várták a versenyzőket, valamint sportmasszőrt is igénybe vehettek. A terepfutóverseny egyre népszerűbb a futók körében.          

„Megduplázódott a nevezőknek a létszáma. Háromszáztizenegynéhány nevezőnk lett, és a startnál közel 300-an voltak ma reggel 6 órakor. 50 és 108 kilométeres távon, valamint váltóban indulhattak a versenyzők, illetve egy különleges versenyszámot is próbálunk meghonosítani, igaz ott egy párosunk indult. Ez a Run&Roll, ahol egy kerékpárral ketten indulhatnak, és ez nem tandem.” - emelte ki a verseny főszervezője, Juhász Péter.

Az idei versenyen megdőlt a 108 kilométeres táv rekordja. Muhari Gábornak 10 óra 8 perc alatt sikerült célba érnie. A további eredményekről a Vadlán Ultra Terep weboldalán lehet tájékozódni.                

Regman Karola - Keszthelyi TV        

 

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár