Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hogy egymásra találjon munkáltató és munkavállaló
2017. ápr. 20. csütörtök | Keszthely
Hogy egymásra találjon munkáltató és munkavállaló
A szezonra való felkészülést segítette a kamara és a kormányhivatal. A térség munkaadói nem csak az illetékes hatóságok tájékoztatóin vehettek részt, hanem bemutathatták az általuk kínált munkalehetőségeket. A Balatoni Múzeumban megtartott mai rendezvényen nem csak állásbörzét, hanem tanácsadásokkal és álláskeresési technikákkal is készült a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zala Megyei Kormányhivatal.

Szakács Aliz jelenleg regisztrált álláskereső, a hévízi gyógyfürdő és egy cukrászüzlet standjánál is érdeklődött a rezi hölgy. Azt mondja, bízik benne, hogy talál munkát és akkor nem külföldre, vagy nagyobb városba mennie dolgozni.

„Eladó, pultos, felszolgáló, mindegy csak dolgozni lehessen szerintem. Aki akar dolgozni az itt megtalálja a munkalehetőséget magának.” - mondta el Szakács Aliz.

Összesen 21 cég kínálta a munkalehetőségeket a börzén, a kisebb vállalkozásoktól kezdve a nagyobb szállodákig. Főleg szakácsot, felszolgálót és recepcióst keresnek a térségben. A tendencia továbbra is fennáll, hogy a munkáltatók nem találnak megfelelően képzett munkaerőt. A problémát képzésekkel és támogatásokkal kívánja orvosolni a Kormányhivatal.

Árok Krisztina, ZMKH Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztály: „Szakács, pék és egyéb képzéseink is lesznek az idei képzési listánkon és ezen kívül a munkáltatókat különböző támogatásokkal is tudjuk ösztönözni, bértámogatásokkal, bérköltség támogatásokkal, kifejezetten programjaink vannak a 25 év alatti pályakezdő munkavállalók részére is, ami mind hasznos lehet arra, hogy egymásra találjon munkáltató és munkavállaló.”  

Jogszabályi változásokról, a várható nyári ellenőrzésekről és pályázati lehetőségekről is tájékozódhattak a munkáltatók a rendezvényen. A „Felkészülés a szezonra” című programot évek óta megszervezi a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezete. A Zala Megyei Kormányhivatal partnerségével a hatósági tájékoztatók kiegészülhettek egy térségi állásbörzével. 

„Ez több szempontból is úgy látjuk, hogy jó ötlet volt, hiszen egy adott napon tudják ezt a két dolgot a vállalkozók megcsinálni. Kapnak egy tájékoztatást, ugyanakkor esetleg munkatársat is találnak.”  - nyilatkozta televíziónknak Bangó László, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezetének elnöke. 

További újdonság, hogy a szakgimnáziumokat is bevonták a programba. Az iskolákból szervezetten érkeztek a diákok, akik nem csak a munkalehetőségekkel, hanem például álláskeresési technikákkal is megismerkedhettek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
A Gyenesdiási Lidóstrandon állítottak emléket a település egykori ikonikus alakjának.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Kezdődik a vitorlásszezon.
| 2024. már. 29. péntek 19:15 | Balaton
Az első hajók nagycsütörtökön futottak ki a siófoki kikötőből.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.