Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szolgálatban
2017. jan. 2. hétfő | Keszthely
Szolgálatban
12. alkalommal köszönte meg Ruzsics Ferenc a tűzoltók, mentősök és rendőrök egész éves munkáját szilveszterkor. Ez a gesztus mindenki számára sokat jelent, a város vezetése pedig nagyon hálás az egész éves lelkiismeretes munkáért. Az év utolsó éjszakája a mentősök számára volt a legzsúfoltabb, őket 13-szor, a tűzoltókat pedig kétszer riasztották. A rendőrségen békésen telt az éjszaka.

A tűzoltóságon szolgálatot teljesítőket köszöntötte először Ruzsics Ferenc polgármester Szilveszterkor. A keszthelyi parancsnokságon 14 fő dolgozott az év utolsó napján, ez a tűzoltóság meghatározott létszáma, az év többi napján is. A lánglovagoknak nagyon sokat jelentett a polgármester köszöntése.       

„Nagyon megtisztelő az, hogy gondol ránk, és a saját szabadidejéből eljön és meglátogat minket. Én azt tudom mondani, hogy mi akárhányszor fordultunk Polgármester Úrhoz vagy az önkormányzathoz kéréssel, akkor minden esetben segítettek, úgyhogy ez minket mindenképpen megtisztel, hogy ellátogat ide.” - mondta Laczikó Károly a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A rendőrségen is nagyon várták már a polgármesteri köszöntőt. Keszthelyen és környékén több, mint 30 rendőr teljesített szolgálatot szilveszterkor, az állományból 16 fő pedig a magyar határon köszöntötte az új évet. A rendőrök dolga is megszaporodhat ilyenkor, a megszokott esetek mellett a tűzijátékokkal való visszaélés is sok munkát adhat a számukra.

„Amire számítani lehet, garázdaság, hangoskodás, a pirotechnikai eszközökkel való visszaélés. Néhány nappal ezelőtt foglaltunk le 4200 vagy 4500 darab olyan eszközt, amit nem szabadott volna árusítani. Az emberek egy része nagyon kevésbé tolerálja, hogy szilveszter van, nagyon sok hívásra számítunk.” - tájékoztatott Dr. Horváth István, a keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

Talán a mentősöknek ad a legtöbb munkát az év utolsó éjszakája. 13 esetekben riasztották őket különböző esetekhez, ez jóval meghaladja az átlagot. A többség belgyógyászati probléma volt, de sok gondot okozott az alkohol is. A polgármester itt is ajándékcsomaggal igyekezett könnyebbé tenni a szilveszteri szolgálatot.        

„Ez az éjszaka annyiban más, hogy jóval nehezebb, mivel az év utolsó éjszakáját, a szilvesztert nem a családunkkal töltjük, másrészt sokkal több riasztást kapunk, mint általában egy hétköznap vagy egy hétvégén. Ilyenkor szilveszterkor most éjszaka két mentőautóval látjuk el a szolgálatot, és öt mentődolgozó van 24 órás szolgálatban.” - magyarázta Zombory József, a keszthelyi Mentőállomás vezető mentőtisztje.

Keszthely város polgármestere 12. alkalommal köszönte meg a szolgálatot teljesítők munkáját. A csomagba idén is pezsgő és virsli került. Ruzsics Ferenc fontosnak tartja ezeket a látogatásokat, hiszen ezek az emberek egész évben a város és a környék biztonságáért dolgoznak.           

„Ez egy hagyomány, és e nélkül is nagyon szívesen megköszönném, hiszen ők értünk dolgoznak minden nap az évben. Nem csak a tűzoltók, a mentők és a rendőrök, hanem az egészségügyben szolgálatot teljesítők, a vasutasok, az autóbuszsofőrök, a taxisok, és még sorolhatnám. Mindannyiukra hálás szívvel gondolunk, aki egész évben értünk tettek, és remélem, hogy a jövő évben is ugyanilyen szeretettel és gondoskodással értünk is fognak tenni.” - hívta fel a figyelmet a polgármester.

A szolgálatot teljesítők hálás szívveé fogadták a csomagokat. Mindannyiuk számára nagyon sokat jelentett, hogy a város vezetője az év utolsó napján megköszönte egész éves szolgálatukat.           

Regman Karola - Keszthelyi TV                                

| 2024. jan. 2. kedd 16:16 | Keszthely
Hangosan és nagy számban búcsúztatták az óévet Keszthelyen.
| 2024. jan. 2. kedd 16:09 | Keszthely
Az év utolsó napján köszöntötte a szolgálatot teljesítőket a városvezetés.
| 2023. nov. 28. kedd 14:40 | Keszthely
Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról sem.
| 2023. jan. 2. hétfő 16:00 | Keszthely
Az emberek többsége jobb évet vár a 2022-es esztendőnél.
| 2023. jan. 2. hétfő 15:54 | Keszthely
Szilveszter este jelképes ajándékot kaptak a rendőrök, tűzoltók és mentők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.