Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Mosolygó hóember a beteg gyerekeknek
2016. dec. 7. szerda | Keszthely
Mosolygó hóember a beteg gyerekeknek
Ünnepi díszbe öltözött a Keszthelyi Kórház Gyermekosztálya. A beteg gyerekek és szüleik, valamint az osztály dolgozói is nagy örömmel fogadták a keszthelyi Fidelitas önkénteseit, akik hóemberekkel, fenyőfákkal és mikulásokkal dekorálták az ajtókat és ablakokat. A gyermekosztály a napokban új bútorokat is vásárolt, ezek összeszereléséhez is szívesen fogadják a segítséget.

Készülnek a karácsonyi díszek a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának közösségi szobájában. A Fidelitas tagjai mikulásokat, hóember és csillagfüzéreket, valamint hópelyheket gyártanak, hogy ünnepi díszbe öltöztessék a közös tereket. A fiatalok már másodízben dekorálják az osztályt, a karácsonyi díszek az őszi falevelek és tökök helyét veszik majd át.

„Legelső programunk a „72 óra kompromisszumok nélkül”, akkor voltunk itt legelőször a keszthelyi gyerekosztályon, és mindenkinek nagyon szimpatikus volt. Úgy gondolta a keszthelyi Fidelitas, hogy karácsony alkalmából újra ezt megtesszük, hogy legalább, akik itt vannak, gyermekek, azoknak egy picivel szebb karácsonyuk lehessen ezzel.” - mondta Horváth Tamás, a keszthelyi Fidelitas elnöke.

Az önkénteseknek nem csak a beteg gyerekek, de a kórház dolgozói is örültek. Az osztály barátságosabbá tétele és ünnepi díszbe öltöztetése nem csak a gyerekek és a szülők számára fontos, hanem azért is, mert így mindenki úgy érezheti, hogy a közösség részt vállal a gyermekek gyógyításában. A gyermekosztály most az önkormányzat egy millió forintos támogatásából felújításba kezd, itt is elkél a segítség.                     

„Sok segítség lenne. A sok-sok ügyes kezű apuka vagy fiatalok, mert az osztálynak az életében egy komoly változás jön létre. Felújítást kezdünk már a héten, és szép új bútorokat vásároltunk, amik lapra szereltek. Az összeszerelésükben hogyha a lakosság tudna segíteni, nagyon örülnénk neki.”  - hívta fel a figyelmet Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A közösségi szoba ablakára csillagok és hóemberek kerültek, de a folyósóra is jutott a jópofa papírfigurákból. Az osztály saját díszei is előkerültek, ezek felszerelésében is szívesen segítettek a fiatalok. A Fidelitas a jövőben is tervez hasonló akciókat, és arra bíztatja a lakosságot, hogy minél többen vegyenek részt az ilyen és ehhez hasonló megmozdulásokban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2020. júl. 7. kedd 14:27 | Keszthely
A kutyás park lejáratása miatt sajtótájékoztatón szólította fel a képviselő a szervezetet.
| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.