Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Balfácánt vacsorára
2016. nov. 9. szerda | Keszthely
Balfácánt vacsorára
Könnyfakasztó poénokkal indult a keszthelyi színházi évad. Francis Veber világszerte népszerű Balfácánt vacsorára című vígjátékát a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház hozta el Keszthelyre. A verbális poénokon és félreértéseken alapuló darab a Balaton Színházban is nagy sikert aratott.

Vegyünk egy dúsgazdag könyvkiadót, adjunk hozzá egy esetlen könyvelőt, fűszerezzük meg egy kis bonyodalommal, és máris kész a fergeteges vígjáték. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház október 7-én mutatta be Francis Veber kortárs francia vígjátékíró darabját. A vígjátékot telt házzal játsszák Zalaegerszegen, és Keszthelyen is nagy sikert aratott. A balfácán szerepében Kiss Ernőt láthatja a közönség.

„Valójában ez egy könyvelő, akinek egy monomániás makettgyűjtés a mániája, családi okok miatt belefeledkezik ebbe a hobbiba. Kiderül, hogy ez a jóember, aki meghív engem vacsorára. direkt ezzel szórakozik, hogy hasonló sérült és monomániás embereket kinevessenek egy-egy alkalommal. Tulajdonképpen erről szól a történet, hogy megérkezik ehhez a vendéglátóhoz, aki nem tudja lebonyolítani a vacsorát, de közben mindenféle történések keletkeznek.” - mesélt a szerepről a színész.

A darab poénjai nem helyzetkomikumokon, hanem a vacsoravendég egyszerű észjárásán és hatalmas segítőkészségén alapulnak. Pierre-t nem csak a derékfájás kínozza, de a felesége is elhagyta, Francois, a balfácán pedig mindent megtesz, hogy segítsen vendéglátójának. Ahogy azonban az lenni szokott, a segítőkészség csak bajt szül, és gyanúba keveri a házigazdát a feleségénél és az adóhatóságnál is. Pierre szerepében Besenczi Árpád látható, aki rendezőként is jegyzi a darabot.    

„Alapvetően egy olyan darabról van szó, amit jól kell kiosztani. Tehát a két főszereplő, illetve a négy főszereplő, ha jól ki van osztva, akkor nem lehet nagyon másképp megrendezni, mint ahogy meg van írva a darab. Az egy plusz könnyebbség volt a számomra, hogy én játszom a darabot a József Attila Színházban most már majdnem húsz éve a Koltaival és a Kernnel. Itt most azt a szerepet játszom, amit a Kern játszik. Tehát volt egy erős képzetem és egy erős elképzelésem a darabról.” - tájékoztatott a Hevesi Sándor Színház igazgatója, a darab színésze és rendezője.

A darab végére többé-kevésbé helyére kerülnek a dolgok, a balfácán azonban az utolsó másodpercekben sem hazudtolja meg önmagát. A két felvonásos darab bérletes előadásként volt látható Keszthelyen, akik azonban lemaradtak, azokat a Hevesi Sándor Színház szeretettel várja a zalaegerszegi előadásokra.                     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
| 2024. jan. 9. kedd 13:38 | Keszthely
Megújúlt színházterem és szabadtéri színpad várja a közönséget februártól.
| 2023. okt. 9. hétfő 17:39 | Keszthely
Az idősebb korosztálynak kínált számos rendezvényt a Balaton Színház a “Szépkorúak hetében”.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.